WhatsApp Image 2021 11 21 At 1.49.13 PM
WhatsApp Image 2021 11 21 At 1.49.13 PM

Knap gelijkspel in de hoofdstad : 1-1

Na de interlandbreak trokken de Kerels naar de hoofdstad voor het duel met Anderlecht. Winst betekende dat KVK over de paars-witten sprongen in de klassering. In vergelijking met het duel tegen Beerschot (1-1) nam kapitein D’Haene zijn plaats terug in het team na schorsing. Daardoor verhuisde Rougeaux naar de bank – STEVEN VERHAMME

21/11/2021
WhatsApp Image 2021 11 21 At 1.49.27 PM
WhatsApp Image 2021 11 21 At 1.49.27 PM

Kopbal Gueye zet KVK op voorsprong

In februari won de Veekaa met 0-2 in Brussel na goals van Sainsbury en Gano en het was uitzien of een herhaling van die droomzege een reële droom was. KVK opende goed met veel balbezit en zonder schrik voor zijn gerespecteerde tegenstander. Selemani kon beter bij zijn eerste poging en een trap van Sainsbury miste duidelijk richting. Een schotje van Zirkzee was het enige antwoord van de thuisploeg dat nadrukkelijker in de wedstrijd, die toch wat tegenviel, verscheen.

Cullen trapte onbesuisd over, Kouamé probeerde iets moois maar zijn poging ging de mist in. Ook een kopbal van Magallan kreeg geen schoonheidsprijs. Tegen die flauwe prikjes had KVK een uitstekend antwoord klaar : een doelpunt! Dat kwam er in minuut 36 toen Gueye die al vallend overhoeks binnen kopte en zo de Kerels op 0-1 zette.

De reactie van Anderlecht kwam er wel, maar de Kortrijkse verdediging stond solide te spelen. Olssons poginkje was te slap, bij een afgeweken bal van Zirkzee had Ilic geluk dat de bal op het doel viel. Een volley van Cullen viel naast het doel. 0-1 na 45 minuten.

WhatsApp Image 2021 11 21 At 1.42.31 PM
WhatsApp Image 2021 11 21 At 1.42.31 PM

Owngoal bezorgt Anderlecht gelijkmaker

De thuisploeg voerde van bij de start meteen de druk op. Raman pegelde naar doel, Sainsbury deed de bal afwijken maar de lat hielde de voorsprong op het bord. Ook Ilic liet zich zien, met een handje hield hij opnieuw ex-Kerel Raman van de gelijkmaker. Bij de derde poging zat de bal wel in het net. Ilic zat hhalf naast de bal en Magallan verlengde via het been van Sainsbury een opwipper van Raman en de tegentreffer was een feit : 1-1.

Ook bij de volgende fase was de gewezen Kortrijk-speler betrokken. Na een duel met Selemani deelde Raman een kopstoot uit en scheidsrechter Smet trok de rode kaart voor Raman. De thuisploeg moest met tien verder en ondertussen kwam Fixelles Kadri vervangen. Tussendoor twee keer appèl voor strafschop voor de bezoekers na evenveel discutabele handspelen maar Smet ging er telkens niet op in.

In de slotfase mikte Vandendriessche die eerder geel pakte recht op de Anderlecht-keeper, een trap van Palaversa werd afgeblokt. Tussentijds had Zirkzee nog een kans maar hij besloot op Ilic. De ingevallen Mbayo legde na een lange ren af op Alioui die ook was ingekomen maar zijn vizier stond slecht afgesteld. Een goeie plaatsbal van Selemani vond Van Crombrugge op zijn weg. KVK bleef er in geloven, zeker toen Alioui maar nipt naast kopte na een leuke assist van D’Haene.

Heerlijk punt dus van onze Kerels die een goeie wedstrijd speelden en bij momenten zelfs meer hadden kunnen claimen. Zaterdagavond trekt KVK naar het verre Eupen.

WhatsApp Image 2021 11 21 At 2.10.16 PM
WhatsApp Image 2021 11 21 At 2.10.16 PM

DIGEST

Anderlecht speelde met Van Crombrugge, Mykhaylychenko, Magallan, Hoedt, Gomez, Kouame (62′ Amuzu), Ashimeru (77′ Verschaeren), Cullen, Olsson, Raman, Zirkzee
Bank: Coosemans, Harwood-Bellis, Amuzu, Refaelov, El Hadj, Verschaeren, Kana, Sardella

KVK speelde met Ilic, Dewaele, Moreno (85′ Mbayo), Sainsbury, Vandendriessche, Radovanovic, D’Haene, Kadri (70′ Fixelles), Palaversa, Gueye (85′ Alioui), Selemani
Bank: Delle, Mbayo, Rougeaux, Ocansey, Derijck, Jonckheere, Alioui, Fixelles

Goals: 36′ Gueye (0-1) 51′ Sainsbury (o.g.) (1-1)
Geel: Vandendriessche, Kadri, Sainsbury
Rood: Raman