WhatsApp Image 2022 01 14 At 9.19.29 PM 3
WhatsApp Image 2022 01 14 At 9.19.29 PM 3

"Kijken wie fit is voor belangrijke match"

KV Kortrijk-Eupen, zaterdagmiddag om 16.15u is een belangrijke match. Dat beseft Karim Belhocine maar al te goed. Na de coronacrisis van de voorbije week, moet hij inschatten wie fysiek weer klaar is. “Ik zal het doen met wie er is”, zegt hij.

20/01/2022

Het punt dat in de slotfase werd behaald op KAA Gent heeft goed gedaan binnen de spelersgroep. Karim Belhocine had niet eens voldoende manschappen ter beschikking om achttien namen op het scheidsrechtersblad te zetten. Er ontbraken spelers door de Afrika Cup, anderen door blessure, nog anderen doordat ze in isolatie moesten blijven.

WEDSTRIJDFIT

Het gevolg was dat spelers als Kadri en Moreno op de bank gingen zitten zonder ook maar één groepstraining te hebben meegemaakt.

“Zij zijn terug, maar de volgende dagen zullen we zien hoe wedstrijdfit ze al zijn”, zegt de coach.

Intussen maakt hij een en ander duidelijk over zijn kern waaruit Derijck en Dewaele verdwenen en waarbij De Bruyn aansloot. “Alexandre is zeker nog niet wedstrijdfit. We hebben een pact gesloten waarin we afspraken dat hij hard zal werken om weer het nodige niveau te halen. Hij wordt zeker een nuttige speler”, aldus Belhocine.

Hij gaat ervan uit dat de club deze maand nog een vervanger haalt voor rechtsachter Dewaele. “Wij hebben momenteel geen typische rechtsachter in de groep”, zegt hij.

Hij moet bovendien rekening houden met extra problemen: Kevin Vandendriessche liep een spierletsel in de kuit op en is voor enkele weken out. “Dat komt nog meer ongelegen omdat er de komende weken twee midweekmatchen bovenop komen”, beseft de coach. “Maar het is nu aan andere spelers om hun kans te grijpen.”

SAINSBURY WEG, SELEMANI TERUG?

Nog een probleem: volgende week vliegt Trent Sainsbury naar Australië om er met de nationale ploeg twee wedstrijden te spelen, tegen Oman en Vietnam in een poging om zich nog te plaatsen voor het WK in Qatar.

En dan is er nog de situatie van Badamosi en Selemani, onze Afrika Cup-gangers. Beiden kunnen zich met hun land nog plaatsen voor de volgende ronde. De kansen van Gambia met Badamosi (2 wedstrijden, 4 punten) zijn behoorlijk groot, die van de Comoren met Selemani (3 wedstrijden, 3 punten) vrij klein. Uitsluitsel is er vanavond.

“Om tien uur ken ik de resultaten. Ik denk wel dat Badamosi zal moeten blijven. Maar als Faïz uitgeschakeld is, bel ik hem meteen dat hij hier zo snel mogelijk moet staan”, zegt Karim Belhocine.

En Eupen, onze komende tegenstander? “We hebben daar een punt gehaald, maar als we willen winnen, zullen we er keihard voor moeten knokken. Dat staat vast.” Am Kehrweg werd het 2-2 met doelpunten van D’Haene en Vandendriessche die telkens een achterstand weer goedmaakten.