DSC 0217 (1)
DSC 0217 (1)

Kevin Vandendriessche dicht bij huis

Kevin Vandendriessche tekende al in januari een contract voor twee seizoenen bij KV Kortrijk en zette intussen nog enkele sterke prestaties neer bij KV Oostende waar hij de voorbije zes jaar speelde. “Nu voetbal ik nog dichter bij huis”, zegt de Nordist. Hij woont net over de grens, in Wervicq-Sud, buurgemeente van het West-Vlaamse Wervik. – Eddy Soetaert

09/06/2021
DSC 0217 (1)
DSC 0217 (1)

"Ik ben een werk-voetballer"

Kevin is er 31 maar gaat er nog voor in zijn typische stijl. Dat je hem een ‘werk-voetballer’ heet, vindt hij niet erg. “Dat ben ik ook,” zegt hij. “Ik heb me altijd ingezet voor het team.”

Zijn naam verraadt Vlaamse roots, maar hij is wel degelijk geboren in Frankrijk, in Lesquin nabij Rijsel, nabij de luchthaven. “Ik speelde er in de plaatselijke voetbalclub tot Guingamp me kwam halen”, vertelt hij. Guingamp ligt in Bretagne, dat was dus wel even ver van huis voor de jonge Vandendriessche.

Hij speelde er in het B-team maar kwam al na één seizoen terug naar le Nord waar hij ging spelen bij Wasquehal, toen in CFA2, de vierde divisie van het Franse voetbal. “We zetten er goede resultaten neer, we gingen vaak ver in de Coupe de France, we wonnen zelfs van eersteklasser Auxerre en gingen er uiteindelijk pas uit tegen de grote buur, LOSC Lille.”

DIR1908315701
DIR1908315701

Ervaring zat in België

DRIE JAAR MOESKROEN

Daar was het dat Excelsior Moeskroen hem oppikte in 2012, toen nog als Belgische tweedeklasser. Met Moeskroen maakte Vandendriessche in zijn tweede seizoen de promotie mee. Moeskroen won toen de eindronde. En in zijn eerste seizoen in de hoogste reeks werd hij meteen een opvallende, hardwerkende basisspeler.

ZES JAAR OOSTENDE

Gevolg was dat hij werd aangetrokken door KV Oostende, zeg maar door Marc Coucke, waar Yves Vanderhaeghe trainer werd.

“Die eerste twee seizoenen eindigden we telkens hoog. Daarna kwamen enkele mindere jaren tot we het voorbije seizoen beter speelden dan ik had durven verhopen”, aldus de middenvelder.

Het deed hem goed dat hij met veel lof werd uitgewuifd en zelfs werd gehuldigd vóór de laatste thuismatch. Zijn vriend Franck Berrier overhandigde hem een kader met foto’s uit Kevins Oostendse periode.

DSC 0231
DSC 0231

KV KORTRIJK

“Ik had al getekend voor Kortrijk maar ik heb me blijven inzetten voor Oostende, zo hoort het ook”, zegt hij. “Zo zal ik me ook honderd procent inzetten als ik straks tegen mijn ex-ploegmaats en mijn ex-supporters zal spelen. Vanaf nu telt voor mij alleen KV Kortrijk.”

Er zal veel nieuw zijn voor Kevin Vandendriessche. Hij komt er pas op 21 juni bij want doordat hij met Oostende tot het einde moest doorgaan in de play-offs had hij nog maar amper vakantie- en recuperatietijd.

“Nee, al woon ik dichtbij, ik ken de stad Kortrijk echt niet. Ik kwam er nooit, tenzij om met tegenstanders te gaan voetballen. Het is tijd dat ik de stad kom verkennen,” lacht de papa van dochtertje Zelie.

Bij de club treft hij er ook weinig bekenden. “Alleen Michiel Jonckheere ken ik natuurlijk goed van onze gezamenlijke Oostendse periode. Maar ik maak me geen zorgen: de coach spreekt goed Frans, diverse spelers ook, en ik trek altijd wel mijn plan. Het gaat tenslotte om het voetbal, en daarin wil ik de club te hulp zijn.”