Cer KVK4
Cer KVK4

Kerels winnen opnieuw buitenshuis

Na het eerste gelijkspel van het seizoen trok KVK richting Jan Breydel voor de confrontatie met Cercle Brugge, meteen de eerste derby van het seizoen. Vanderhaeghe recupereerde D’Haene die terugkeerde uit blessure, maar moest het doen zonder Lepoint. Selemani kreeg de voorkeur op Gueye.

30/08/2020
Cer KVK1
Cer KVK1

0-0 halfweg

De Kerels startten met veel gedrevenheid en drang naar voren, maar we kregen toch vooral een studieronde die iets te lang duurde zodat we weinig kansen kregen. Het waren integendeel de spelonderbrekingen die het tempo uit de match hielden die zorgden voor een kansarme eerste helft.

Jakubech moest net voor het kwartier goed plat op een schot van Hazard, halverwege schoot Hotic een vrijschop over. KVK probeerde wel, een gevaarlijke voorzet van Ocansey ging voorlangs en een knal van D’Haene werd afgeblokt, maar verder kwamen de rood-witten niet. De beste kans voor de rust was nog voor de thuisploeg, maar het schot van Omolo ging naast. 0-0 halverwege.

Cer KVK2
Cer KVK2

Selemani bezorgt Kerels driepunter

De eerste kans van de tweede periode was voor de bezoekers. Dewaele vond de vrijstaande Selemani, maar hij trapte op een Brugse verdediger en ook D’Haene poeierde een corner van Selemani in één tijd op de thuisdefensie. Cercle was gewaarschuwd en Ueda waagde zijn kans, maar vuurde naast. Dat deed ook de mee opgerukte Dewaele die veel vrijheid kreeg, maar ook niet binnen het doelkader kon besluiten. De partij zat voor de rest behoorlijk op slot tot Dewaele op wandel ging in de Cercle-verdediging en Selemani de 0-1 voorbij Didillion deponeerde. Ocansey was nog dicht bij de 0-2 in de slotfase maar hij trapte een uitstekende kans op de groen-zwarte afweer.

Door de winst pakt KVK een mooie 7 op 12 en is het buitenshuis ongeslagen. Na de interlandbreak krijgen we het bezoek van Moeskroen. Met publiek!

Cer KVK5
Cer KVK5

Digest

Cercle Brugge speelde met Didillon, Taravel, Ueda, Hazard (70’ Somers), Decostere, Hotic, Vanhoutte (75’ Gory), Omolo, Velkovski, Ugbo (70’ Musamba), Hoggas
Bank: Warleson, Da Silva, Somers, Bates, Musaba, Corryn, Gory

KVK speelde met Jakubech, Derijck, D’Haene, Golubovic, Mboyo (90+1’ Gueye), Makarenko, Rougeaux, Dewaele, Ocansey, Van Der Bruggen, Selemani (75’ Ajagun)
Bank: De Man, Sainsbury, Ajagun, Verkerken, Ritière, Maus, Gueye

Goals: 66’ Selemani (0-1)
Geel: Makarenko, D’Haene, Omolo, Vanhoutte, Golubovic