WhatsApp Image 2024 05 26 At 15.56.11

Kerels volgend seizoen terug in JPL na 4-2 winst tegen Lommel

Laatste match van het seizoen, maar ook de cruciaalste en misschien wel de meest belangrijke van de laatste 15 jaar. Aan minstens een gelijkspel had KVK genoeg om zijn plaats in de JPL voor volgend seizoen te behouden.

Coach Alexandersson wijzigde voor de alles-of-niets wedstrijd zijn team op één positie : El Idrissy kwam in de plaats van De Neve. Kadri was helemaal fit. Het sfeervolle Guldensporenstadion was helemaal uitverkocht.

26/05/2024
WhatsApp Image 2024 05 26 At 13.56.07

Snelle voorsprong voor de bezoekers

Met de Kortrijkzaan heb je nooit gedaan‘ stond op de tifo die de spelers te zien kregen bij het betreden van het veld en die boodschap namen ze onmiddellijk ter harte. Ze kozen vrank en vrij voor de aanval richting tribune 2 die één uur voor het duel al helemaal volgelopen was.

Lommel dat bij de start het spel onderging, kende verrassend genoeg meteen succes bij zijn eerste poging. Sales ging voorbij Joao Silva, zette strak voor en Rosa schoot de bal droog binnen : 0-1.

De goal kwam binnen als een mokerslag, de Veekaa moest even bekomen maar trok dan toch ten aanval. Eerst dreigde het met een speldeprik van Kangwa, bij de volgende poging raakte Avenatti … de paal! Felipe trapte een voorzet, door de vreemde krul van de bal viel de bal op het doelhout en dus net niet in doel.

De kwaliteit van het spel verdween maar de spanning en de intensiteit maakten veel goed in een kansarme eerste helft. Toen Davies het straatje ingestuurd werd, werd hij afgevlagd voor buitenspel. Isaak werd ook nog eens knap vrijgespeeld door Kangwa, maar zag zijn poging afgeblokt door een Limburgse verdediger. In de slotfase verloor de thuisploeg Fujii met een kwetsuur, zijn vervanger Malinov pakte snel geel. Meteen het laatste wapenfeit van een gelijkopgaande eerste helft.

0-1 na 45 minuten.

WhatsApp Image 2024 05 26 At 15.22.44

KVK beukt maar gelijkmaker komt er niet

De bezoekers moesten noodgedwongen hun doelman De Busser wisselen bij de rust. Ze namen onmiddellijk het initiatief in handen, wat enkel balbezit opleverde. De eerste goeie kans was er één voor de thuisploeg toen Mehssatou een gemeten voorzet verstuurde, maar Davies kon net niet bij de bal om de gelijkmaker te scoren. Ook de volgende poging kwam van de Veekaa maar Ivezic duwde een geplaatste kopbal van Avenatti nog in corner.

De druk zorgde voor nieuwe hoop bij de vele supporters die ook een doelpunt zagen van Felipe, maar scheidsrechter Put keurde de goal af voor buitenspel. Kort daarop gingen de hemelsluizen open en besliste de ref de wedstrijd stil te zetten omwille een dreigend onweer, net op het moment dat de Veekaa de match opnieuw in handen nam.

Na de break van elf minuten kreeg KVK onmiddellijk een goeie kans, maar de trap van Sissako miste kracht om de Lommel-keeper te verrassen. De Neve en Ambrose kwamen Davies en El Idrissy vervangen in een wedstrijd die door de staat van het veld niet altijd even mooi om te zien was, maar wel intens en spannend.

Avenatti kreeg de 1-1 op een presenteerblaadje van Ambrose maar Ivezic redde gevat  en kort daarop kopte Felipe ook nog eens op de lat. Twee unieke kansen voor de Uruguyaan om zich onsterfelijk te maken in de Guldensporenstad. KVK zette door en claimde tot twee keer toe een strafschop na lichte fouten op Ambrose en Mehssatou, maar de ref ging er niet op in.

Lommel had het fysiek moeilijk en de vestiging leek te kraken, maar altijd zat er wel een voet of een been in de weg om de match in het voordeel van de Kerels te doen kantelen. Iedereen bleef op het puntje van zijn stoel tot minuut 93 en de scheids de match affloot, zo gingen we naar verlengingen.

0-1 na 90 minuten.

WhatsApp Image 2024 05 26 At 15.56.22

Plots 2-2 in een knotsgekke wedstrijd

Ook in het eerste kwartier van de extra tijd bleef KVK de plak zwaaien en kamperen op de helft van haar tegenstander. Voor zoveel ijver werd het in minuut 97 dan toch beloond in een dolle vijf minuten. Eerst zette Mehssatou hoog voor en kopte Ambrose de bal voorbij een blunderende Ivezic : 1-1.

Nadat Oware zijn tweede geel kreeg en met rood werd weggestuurd, verdubbelden de Kerels hun voorsprong tegen de tien van Lommel die nu veel ruimte lieten achterin. De Neve zette goed door op links en bediende de vrijstaande Ambrose die bedankte met zijn tweede goal : 2-1!

Wie dacht dat de buit al binnen was, had het verkeerd. In minuut 102 kregen de Noord-Limburgers een strafschop toen Silva Fattah onnodig onderuit haalde. Schoofs zette de elfmeter om en zo kregen de bezoekers een nieuwe kans op promotie.

2-2 op het einde van de eerste verlenging.

WhatsApp Image 2024 05 26 At 16.11.03

Kerels winnen uiteindelijk met 4-2

De tweede verlenging kon niet beter starten met een nieuwe Kortrijkse goal en eens te meer ging Ivezic pijnlijk in de fout. Ambrose trapte de bal vanuit een scherpe hoek naar doel, de Lommelse reservedoelman kreeg het leer niet klemvast en Silva was er als de kippen bij om de derde Kortrijkse goal te scoren : 3-2.

Lommel moest nu opnieuw twee keer scoren, een vluchtschot van Granell ging over maar verder kwam het niet. Integendeel, het was opnieuw Ambrose die scoorde na knullig uitverdedigen van de ’tweedeklasser’. Boeken toe en de Veekaa volgend seizoen terug in de Jupiler Pro League!

Aan de winterstop leek de situatie voor de club uitzichtloos maar de komst van coach Alexandersson blies een compleet nieuwe wind door KV Kortrijk en de Ijslander verrichtte nog maar eens een mirakel. Hij zorgde met veel enthousiasme en grinta wellicht voor de redding van de Kerels.

En zo treedt KVK volgend seizoen opnieuw aan op het hoogste niveau!

WhatsApp Image 2024 05 26 At 13.56.03

DIGEST

KVK speelde met Pirard, Davies (75′ Ambrose), Sissako (113′ Fossum), Mampassi, Mehssatou, El Idrissy (75′ De Neve), Kadri (97′ Bruno), Kangwa (113′ Ojo), Avenatti, Fujii (41′ Malinov), Silva
Bank: Vandenberghe, Ojo, Ambrose, Alebiosu, De Neve, Fossum, Malinov, Wasinski, Bruno

SK Lommel speelde met De Busser (46′ Ivezic), Tolinsson, Aguilar (93′ Granell), Wouters, Dermane, Schoofs, Rosa, Sales, Vancsa, Talvitie (73′ Fatah), Oware
Bank: Ivezic, Franssen, Lalic, Neven, Henkens, Fatah, Banguera, Santos, Granell

Geel: Malinov, Oware, Dermane, Sales, Granell, Avenatti, Ambrose
Rood : Oware (2x geel)
Goals
: 4′ Sales (0-1), 97′ Ambrose (1-1), 102′ Ambrose (2-1), 105′ Schoofs (pen) (2-2), 109′ Silva (3-2), 117′ Ambrose (4-2)
Toeschouwers : uitverkocht!