DSC 0222
DSC 0222

Kerels versterken zich met aanvaller

Even voorstellen: Dylan Mbayo wordt in oktober 20 jaar. Hij is geboren in Frankrijk maar verhuisde snel met zijn ouders naar België en groeide op in het Waasland. Hij is Nederlandstalig en bezit de Belgische en de Congolese nationaliteit.

03/08/2021
Dylan Mbayo Transfervisual
Dylan Mbayo Transfervisual

‘ACTIE VOORUIT’

KV Kortrijk haalt Dylan Mbayo van AA Gent via een definitieve transfer naar zich toe. Dylan werd twee jaar geleden als een ‘immens groot talent’ omschreven maar kreeg weinig kansen bij AA Gent.

Hij speelde al in maart 2019 voor Sporting Lokeren zijn eerste wedstrijden in de Jupiler Pro League waar hij de jeugdreeksen doorliep. In september 2019 haalde AA Gent hem binnen met een contract voor drie jaar dat nog liep tot juni 2022.

Bij zijn aankomst in Gent zei Peter Verbeke, toen in dienst bij de Buffalo’s, in de media: “Dylan is een speler met prima snelheid en wendbaarheid, steeds de actie vooruit zoekend.”

“Dat klopt”, zegt KVK-sportief manager Rik Foulon. “Hij speelt verticaal, gaat voor de actie vooruit. Het is een aanvallend ingestelde speler. We zijn heel tevreden dat hij kiest voor KV Kortrijk. Hopelijk kan hij hier zijn carrière helemaal op de rails zetten.”

DSC 0205
DSC 0205

VADER MARCEL MBAYO

Dylan Mbayo is de zoon van Marcel Mbayo (43), die een uitstekende reputatie genoot als aanvallende middenvelder bij Sporting Lokeren waar hij twee periodes speelde. Tussendoor kwam hij zes jaar uit voor Turkse clubs.

Dylan speelde net als zijn vader ook zijn eerste wedstrijden bij Lokeren, de voorbije twee seizoenen op heel jonge leeftijd telkens vier competitiewedstrijden bij AA Gent in de Pro League en daarnaast ook drie bekermatchen, waarin hij twee keer scoorde.

De jonge aanvaller tekende een contract van 5 seizoenen bij de Kerels.

We wensen Dylan veel succes bij KVK.