Sta KVK1
Sta KVK1

Kerels verliezen eerste punten buitenshuis

20/09/2020
Sta KVK1
Sta KVK1

Selemani terug in de selectie

De Kerels zakten met een goed gevoel naar Luik af voor het duel met Standard. Meer nog, na de 10 op 15 zou winst hen zelfs op een onverhoopte tweede plaats brengen.

Coach Vanderhaeghe startte met dezelfde elf die aan de partij tegen Moeskroen begonnen waren. Selemani werd coronavrij verklaard en begon op de bank.

Sta KVK5
Sta KVK5

Standard komt op 2-0, Mboyo lukt aansluitingstreffer

We kregen een goeie eerste helft waarbij Standard de intentie had om KVK snel bij de keel te grijpen. Rougeaux moest al in minuut één ingrijpen om Amallah het scoren te beletten, ook Derijck was sneller dan dezelfde Luikse opponent en koos voor een terugspeelbal op Jakubech.

Carcela en Pavlovic heersten op het middenveld en Oulare trapte naar doel maar miste het kader. Net voor het halfuur besloot Amallah op de paal en toen Fai werd neergehaald in de grote rechthoek, was Boterberg onverbidddellijk. Amallah zette de penalty feilloos om : 1-0. Die score bleef niet lang op het bord staan want in minuut 35 rondde Oulare een perfecte center van Raskin af.

De Kerels lieten het hoofd niet hangen. Nauwelijks één minuut later nette Mboyo de aansluitingstreffer na een gave assist van Van Der Bruggen : 2-1 meteen ook de ruststand.

Sta KVK3
Sta KVK3

KVK ondergaat wet van de sterkste en verliest

De Kerels begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Beide teams startten wat afwachtend en dat zorgde ervoor dat het wachten was op wat uitgesproken kansen. De Sart probeerde Mboyo te bereiken met een steekbal maar Vanheusden was bij de pinken, aan de overkant was de poging van Oulare niet zuiver genoeg voor concreet doelgevaar.

Vanderhaeghe bracht Selemani in plaats van Ocansey, maar het tij leek zich niet te keren. Integendeel, Amallah en Oulare waren dichter bij de 3-1 dan de Kerels bij de gelijkmaker. Het bleef Luikse kansen regenen met nu ook pogingen van Cimirot, Carcela en de ingevallen ex-KVK-spits Avenatti, maar Jakubech pakte de poging van Felipe in twee tijden.

Ook Stojanovic werd nog ingebracht goed tien minuten voor tijd en bijna werd het toch nog 2-2 maar Jonckheeres poging op pass van Dewaele ging jammer genoeg naast.
Michiel werd in de slotfase ook nog eens alleen voor Bodart afgezonderd, werd onderuit gehaald maar hij kreeg voor een schwalbe in plaats van een penalty.

KVK verloor zo zijn eerste punten op verplaatsing en zijn maximum buitenshuis kwijt. Het kan zich nu toeleggen op de volgende match in het Guldensporenstadion, komende vrijdagavond tegen Antwerp.

Sta KVK4
Sta KVK4

DIGEST

Standard speelde met Bodart, Oulare (69′ Avenatti), Fai, Vanheusden, Laifis, Pavlovic (63′ Balikwisha), Bokadi, Cimirot, Raskin, Amallah, Carcela (83′ Muleke)

Bank: Henkinet, Dussenne, Shamir, Balikwisha, Muleka, Cop, Avenatti

KVK speelde met Jakubech, Derijck, D’Haene, Golubovic (79′ Stojanovic), Mboyo, De Sart, Makarenko, Rougeaux, Dewaele, Ocansey (63′ Selemani), Van Der Bruggen (70′ Jonckheere)

Bank: Ilic, Sainsbury, Lepoint, Jonckheere, Gueye, Hines-Ike, Selemani

Goals: 30’ Amallah (pen) (1-0), 35’ Oulare (2-0), 36’ Mboyo (2-1)

Geel : D’Haene, Jonckheere, Rougeaux