WhatsApp Image 2023 01 11 At 18.43.25
WhatsApp Image 2023 01 11 At 18.43.25

Kerels uitgeschakeld in beker na 0-1 verlies

De Kerels gingen in hun bekermatch tegen KV Mechelen op zoek naar een plaats bij de laatste vier. Coach Storck, die al zijn wedstrijden met KVK won, zette Keita in de basis waardoor Tanaka naar de bank verhuisde.

11/01/2023
WhatsApp Image 2023 01 11 At 18.44.30
WhatsApp Image 2023 01 11 At 18.44.30

Genietbare eerste helft zonder goals

Beide teams vertrokken met open vizier aan de match en dat leverde een aardig wedstrijdbegin op. Mehssatou zette zich goed door, maar hield er enkel een corner aan over, de eerste echte goeie kans was een volley van Selemani die in het zijnet belandde.

KVK bleef de gevaarlijkste ploeg, Bates verschalkte ei zo na zijn doelman met een risicovolle terugspeelbal en Bruno haalde van ver uit, zijn poging ging centimeters naast.

Het eenrichtingsvoetbal zette zich door, Selemani bracht Bruno in stelling maar opnieuw had Massimo pech bij de afwerking, in de rebound vuurde Keita buiten het doelkader.

Het tempo verdween wat uit de match, Gueye pakte geel na een schwalbe en Bruno dwong een corner af nadat hij goed druk zette op de Malinwa-defensie. Avenatti kon koppen maar mikte naast.

Iedereen verwachtte en hoopte op een Kortrijks doelpunt, maar de goal viel ei zo na aan de kant van de bezoekers. Storm slalomde door de rood-witte verdediging, bracht goed voor en Malede liet de voorsprong toch nog liggen. Uit het niets werd Mechelen plots de betere ploeg en kreeg drie reuzekansen op een paar minuten, maar noch Bates, da Cruz en Storm konden afwerken. KVK mocht daarbij ook Vandenberghe en Watanabe danken voor hun alerte reactie.

0-0 bij de rust na een genietbare eerste helft.

WhatsApp Image 2023 01 11 At 18.52.30
WhatsApp Image 2023 01 11 At 18.52.30

Walsh beslist partij in voorlaatste minuut

Veekaa startte aan de tweede helft met de debuterende Atemona in plaats van Silva. Bruno kreeg al snel een prima mogelijkheid, maar Thoelen schudde een knappe save uit zijn handschoenen, Sych trapte de afvallende bal hoog over. De reactie van Da Cruz liet niet lang op zich wachten, maar zijn pegel miste het doel op enkele meter.

De wedstrijd bleef goed over en weer gaan en kon nu alle kanten uit. Schoofs bediende met een doorsteekbal Storm maar Vandenberghe zat er nog goed tussen.

KVK nam nu terug het commando over en werd opnieuw de betere ploeg. Dat resulteerde iets voorbij het uur in een heerlijke retro van Bruno die net te hoog gericht was.

De regen viel met bakken uit de hemel en dat had gevolgen voor de kwaliteit van het spel, maar de spelers bleven er met veel grinta en engagement tegenaan gaan. De kansen bleven helaas uit, een vrije trap van Selemani zoefde voorlangs.

Toen iedereen zich opmaakte voor verlengingen scoorden de bezoekers toch. Walsh trapte de bal voorbij Vandenberghe en zette Mechelen in de halve finale. Het eerste verlies onder Storck voor de rood-witten.

Komende zondag maken de Kerels de verplaatsing naar Gent, op woensdag 18 januari komt rode lantaarn Seraing op bezoek. Koop je tickets voor deze volgende thuiswedstrijd via onderstaande link.

Koop hier je tickets!
WhatsApp Image 2023 01 11 At 18.57.06
WhatsApp Image 2023 01 11 At 18.57.06

DIGEST

KVK speelde met Vandenberghe, Keita (57′ Wasinski), Sych, Bruno, Watanabe, Selemani, Gueye (79′ Regali), Avenatti, Mehssatou, Loncar, Silva (46′ Atemona)
Bank: Deman, Atemona, Mbayo, Wasinski, De Neve, Regali, Tanaka

KV Mechelen speelde met Thoelen, Storm, Lavalée, Walsh, Hairemans, Malede (’67 Van Hecke), Schoofs, Van Hoorenbeeck, Da Cruz (90+2′ Soelle), Verstraete, Bates
Bank: Coucke, Mukau, Van Hecke, Engvall, Soelle, Robberechts, Amuzu

Goals: 89′ Walsh (0-1)
Geel: Gueye, Schoofs, Loncar, Van Hecke
Toeschouwers: 3761