KVK Sta1
KVK Sta1

Kerels uit de beker na strafschoppen

KVK ging tegen Standard op zoek naar een plaats in de kwartfinale van de beker. Voor het eerst zat coach Luka Elsner op de bank. Hij gunde nieuwkomer Hendrickx een plaats in de basis en zette Jakubech in doel. Ook Jonckheere kwam aan de aftrap.

09/02/2021
KVK Sta2
KVK Sta2

Laifis scoort in kansenarme eerste periode

Door de bittere koude werd de bekermatch op een moeilijk bespeelbaar veld gespeeld dat er aan de ene kant besneeuwd bijlag. Dat zorgde ervoor dat de spelers moeite hadden met balcontroles en technische spelers duidelijk in het voordeel waren. Het duurde dan ook een tijdje vooraleer we de eerste kans van de match te zien kregen. De partij was dan ook lange tijd in evenwicht.

Geleidelijk werden de Luikenaars de betere ploeg en ze kregen dan ook de beste mogelijkheden. Carcela trapte een vrijschop hoog over, Bokadi mikte van dichtbij op Jakubech, Laifis pegelde de rebound van dat schot naast.

Aan de overzijde miste de poging van Jonckheere kracht en verloor Selemani zijn evenwicht op een niet onaardige plaats. Voor de rest was het voor de Kerels zoeken en wroeten, ook al omdat de Standard-defensie bij de pinken was. En ook al kregen we weinig uitgespeelde kansen, de grote inzet van beide partijen maakte veel goed.

Net voorbij het halfuur klom Standard op voorsprong. Laifis kopte een perfect aangesneden corner van Carcela in doel en zette de Luikenaars op 0-1. De enige reactie die KVK daar tegenover kon stellen was een kopbal van Gano kort voor de rust, maar de poging van Zinho zeilde naast. We gingen rusten met een kleine achterstand.

KVK Sta3
KVK Sta3

Fantastische goal Selemani zorgt voor verlengingen

KVK moest nu volop voor de aanval kiezen in de tweede helft, dreef het tempo op en nam de match in handen. Ex-Kerel Henkinet moest redding brengen op een stevig schot van Selemani en de 1-1 hing nog meer in de lucht toen Faiz een leuke combinatie aanging met Ocansey, maar de hoek voor Eric was net iets te scherp.

Elsner haalde net voorbije het uur Golubovic van het veld en koos met Dewaele voor meer gewicht in de aanval die hij ook nog versterkte met Stojanovic en Gueye. Gelegenheidsaanvoerder Chevalier, Derijck zat op de bank, trapte ver naast, de bedrijvige Selemani besloot de beste kans in de handen van Henkinet.

De spanning nam toe in een partij die nog alle kanten uit kon, Klauss diende de Kerels bijna de doodsteek toe, maar trapte op de paal. Toen iedereen zich had neergelegd bij de uitschakeling zorgde Selemani met een absolute beauty alsnog voor de gelijkmaker in de extra tijd : 1-1 en dus verlengingen na 90 minuten!

KVK Sta5
KVK Sta5

Spanning neemt nog toe in eerste verlenging

Standard dat een mentale tik had gekregen in de slotfase van de reguliere speeltijd moest even bekomen van de mokerslag van Selemani in minuut 92. De Kerels begonnen dan ook met vertrouwen en veel schwung aan de eerste verlenging.

Hoogspanning echter op het veld en dat leverde nauwelijks goeie mogelijkheden op. Gueye ging wel eens op rechts aan de haal, sneed goed naar binnen maar keilde het leer over, de corner van Selemani werd door Dewaele over gewerkt.

KVK Sta6
KVK Sta6

Kerels krijgen beste kansen, maar strafschoppen zorgen voor de beslissing

De frisse Derijck begon aan de tweede verlenging waarin Stojanovic kon koppen, maar Jovan mikte over het doel van Henkinet.  Jans waagde zijn kans vanop afstand maar Jakubech was bij de pinken, Klauss maakte het Adam makkelijk door onbesuisd over te trappen.

De thriller bleef maar duren in een wedstrijd die sowieso al erg nerveus verliep en Stojanovic vergat Gueye voor doel aan te spelen. Ook bij de daaropvolgende fase werd het opnieuw warm voor de kooi van Standard, maar ook nu was het Gueye die de bal niet in doel kon verlengen. Snel naar de overkant waar Siquet Muleka bediende maar hij kon de bal niet laag houden, Tapsoba trapte na een snelle counter eens te meer naast. Door de vermoeidheid namen de onzuiverheden toe in het spel en zo stevenden we uiteindelijk af op strafschoppen.

Muleka en Derijck misten en toen Siquet scoorde en Sainsbury tegen de paal trapte was het bekeravontuur voorbij voor de Kerels.

KVK Sta4
KVK Sta4

DIGEST

KVK speelde met Jakubech, Golubovic (63′ Dewaele), Sainsbury, Ocansey, Jonckheere, Hendrickx (68′ Stojanovic), Palaversa (80′ Makarenko), Radovanovic (106′ Derijck), Gano (68′ Gueye), Selemani, Chevalier
Bank : Ilic, Dewaele, Rougeaux, Stojanovic, Gueye, Makarenko, Derijck

Standard speelde met Henkinet, Dussenne, Bope Bokadi, Laifis, Jans, Cimirot (80′ Raskin), Shamir (68′ Bastien), Pavlovic (72′ Siquet), Carcela (68′ Lestienne, 106′ Muleka), Tapsoba, Klauss
Bank : Gillet, Muleka, Balikwisha, Lestienne, Siquet, Sissako, Raskin, Bastien

Goals : 35′ Laifis (0-1), 90+2′ Selemani (1-1)
Geel : Tapsoba, Siquet

Strafschoppen : Bastien (0-1), Chevalier (1-1), Klauss (1-2), Makarenko (2-2), Dussenne (2-3), Stojanovic (3-3), Muleka (mist), Derijck (mist), Raskin (3-4),  Selemani (4-4), Laifis (4-5), Gueye (5-5), Siquet (5-6), Sainsbury (mist)