WhatsApp Image 2023 12 05 At 21.45.32

Kerels stranden in achtste finale na 0-1 verlies

Na het deugddoende gelijkspel in Eupen hadden de Kerels vertrouwen getankt voor hun midweekse bekerwedstrijd. Een plaats in de kwartfinale van de Croky Cup was de inzet van het duel tegen RWDM.

Alebiosu was gekwetst en Mbayo geschorst na zijn rode kaart in de vorige ronde in Dender. Kadri begon op de bank. Wel aan de aftrap Sissako, Mighten en Avenatti.

05/12/2023
WhatsApp Image 2023 12 05 At 20.26.04

KVK kan overwicht niet in goals omzetten

De Kerels vertrokken full force aan de wedstrijd met veel druk naar voren en twee uitstekende kansen die met wat meer precisie in een doelpunt hadden omgezet kunnen worden. El Idrissy kopte van dichtbij een prima voorzet van Henen over, een poging van Sissako centraal voor doel verdween in hoekschop. Twee reuzenkansen in de eerste vijf minuten van de match.

Het uitstekende begin kreeg geen vervolg, maar ook aan de overkant gebeurde er weinig. Coach De Boeck had immers voor een viermansdefensie gekozen met kapitein Silva en Wasinski centraal en dat bleek een goeie zet. RWDM kon maar weinig klaar maken op de Kortrijkse helft. Pas zes minuten voor de rust kon Abe zich door zetten maar hij trapte te centraal om Vandenberghe te verrassen.

Doelman Hubert tikte een vervaarlijk schot van Henen nog over zijn doel en dus gingen we met een brilscore de rust in.

WhatsApp Image 2023 12 05 At 21.21.51

Enige Molenbeekse kans verandert in een goal

Ook in de tweede helft namen de rood-witten het initiatief in handen. Dat leidde al snel tot een pegel van Mehssatou die Hubert afweerde, Mighten werd even later afgeblokt. Tussendoor had Molenbeek toch nog een keer de neus aan het venster gestoken met Le Joncour, maar zijn poging ging hopeloos over.

De Boeck bracht op het uur Kadri en Ojo in plaats van El Idrissy en Mighten en Abdelkahar zorgde onmiddellijk voor meer diepgang en snelheid. Zijn schot in minuut 72 had beter verdiend en zoefde naast. Ook het harde schot van Ojo die alleen op doel kon afgaan, miste overigens de doelmond, de volgende poging van Sheyi miste dan weer de nodige power.

Het doelpunt hing in de lucht maar viel verrassend genoeg aan de overkant. Bij de eerste echte kans in de hele wedstrijd voor de Brusselaars zette de ingevallen Dailly strak voor doel en Reine-Adelaide duwde de bal in doel: 0-1.

De Kerels hadden toen nog maar een handvol minuten om het recht te zetten en gooiden nu alles in de aanval. Gueye lukte na een snelle counter bijna een tweede bezoekend doelpunt maar ook Davies had kunnen scoren, maar zijn kopbal ging maar een meter naast. Onze Kerels moeten het bekertoernooi dus verlaten na een zure nederlaag.

Komende vrijdag speelt de Veekaa opnieuw thuis en wel het uiterst belangrijke competitieduel tegen Westerlo. Dat staat net voor de Kerels in de rangschikking. Aftrap om 20.45u.