Eup1
Eup1

Kerels pakken punt in Eupen

De Kerels maakten op zaterdag de verste verplaatsing van het seizoen. In Eupen moest een vervolg gebreid worden aan het mooie 1-1 gelijkspel op Anderlecht van vorige week.

Coach Belhocine kon geen beroep doen op de geschorste Sainsbury, hij werd vervangen door Rougeaux. KVK verloor al vier wedstrijden op rij niet meer – Steven Verhamme

27/11/2021
Eup2
Eup2

D'Haene maakt knap gelijk

Eupen ging door een moeilijke periode met 1 op 15 en daarvan hoopte KVK optimaal te profiteren, zeker omdat het tegenwoordig over een van de beste defensies van het land beschikt met liefst vijf clean sheets voor Ilic.

De wedstrijd kende een moeilijke start en het was tot aan het kwartier wachten vooraleer de wedstrijd openbrak. Selemani, goed in de match, schoot hard op doel vanuit een scherpe hoek maar Nurudeen stond goed opgesteld. Bij de eerste kans voor de thuisploeg was het al meteen bingo. Na een aalvlugge counter kon Nuhu het leer voor doel brengen waar Ngoy alert genoeg was om de bal voorbij Ilic te duwen : 1-0.

De Kerels lieten zich niet uit hun lood slaan en sloegen meteen terug. Het was uitgerekend kapitein D’Haene die op assist van Rougeaux met een uitstekende pegel en zijn tweede competitiedoelpunt de Eupense keeper versloeg: 1-1. Ook de VAR zag er geen graten in.

Lang kon KVK niet genieten van de gelijkmaker, want onmiddellijk na de goal klom Eupen opnieuw op voorsprong. Kayembe bereikte slim de ongedekte Peeters die al bij al makkelijk met een staalharde knal Ilic versloeg : 2-1. De thuisploeg bleef nu doorgaan maar de kansjes van Ngoy en Nuhu misten toch wat precisie bij de afwerking.

KVK moest nu wel komen en Selemani liet zich nog eens zien. Tot twee keer toe haalde hij uit maar evenveel malen stond Moreno af in corner. Een assist van Rougeaux werd door Vandendriessche nog met het hoofd verlengd maar ook die bal verraste de Eupense goalie geenszins : 2-1 bij de rust.

Eup3
Eup3

Selemani mist penalty

De tweede helft kon niet beter beginnen voor KVK. Na een flater van Nurudeen die de bal niet onder controle kreeg, werd Vandendriessche gehaakt in de grote rechthoek en zo kregen de Kerels al snel een penalty. Selemani liet echter de reuzekans liggen door de elfmeter binnen het bereik van de Eupense keeper te trappen. Lang moest de Veekaa niet treuren om die misser want één minuut later stonden de bordjes toch gelijk. Heris verkeek zich bij een goed getrapte hoekschop van Kadri en Vandendriessche kon de bal simpel aan de eerste paal binnenkoppen: 2-2.

De match kon nu alle kanten uit gaan en de kansjes bleven komen. Peeters trapte een vrijschop in de muur, aan de overkant miste een kopbal van Rougeaux kracht om de thuisdoelman in verlegenheid te brengen. Een corner van Selemani ging maar net voorbij de goal van de Oostkantonners.

Belhocine ging nu wisselen en bracht eerst Mbayo voor Moreno en daarna ook Torp in plaats van Kadri. Beide teams bleven ondertussen geloven in een nieuwe driepunter, Gnaka verslikte zich bijna bij een Kortrijkse voorzet, de KVK-defensie kwam op zijn beurt met de schrik vrij toen Peeters van dichtbij op Ilic mikte en D’Haene het leer nog wegkeilde. De score zou uiteindelijk niet meer veranderen, ondanks nog twee reuzekansen voor Eupen in de extra tijd. Eerst haalde Vandendriessche een bal van de lijn, Ilic toverde ook nog een supersave uit zijn mouw. Zo pakte KVK een verdiend punt mee uit Eupen.

Komende week speelt KVK twee West-Vlaamse derby’s. Woensdag ontvangt het KV Oostende in de beker (20.30u.), op zaterdag kijkt het Cercle Brugge in de ogen (18.30u.). Een week om naar uit te zien.

Eup4
Eup4

DIGEST

AS Eupen speelde met Nurudeen, Keita (63′ N’Dri), Heris (73′ Beck), Agbadou, Amat, Gnaka, Cools, Peeters, Kayembe (73′ Rocha), Nuhu (86′ Deom), Ngoy (86′ Embalo)
Bank: Himmelmann, Beck, Lambert, Deom, Rocha, N’Dri, Embalo

KVK speelde met Ilic, Gueye (85′ Alioui), Dewaele, Rougeaux, Radovanovic, D’Haene, Moreno (63′ Mbayo), Palaversa, Kadri (73 ‘ Torp), Vandendriessche, Selemani
Bank: Delle, Derijck, Mbayo, Torp, Alioui, Bendianishvilli, Ocansey

Goals : 14′ Ngoy (1-0), 17′ D’Haene (1-1), 20′ Peeters (2-1), 48′ Vandendriessche (2-2)
Geel : Ngoy, Vandendriessche, Cools