WhatsApp Image 2021 10 30 At 7.44.09 PM

Kerels pakken mooi punt op Standard

Na de moeizame bekerkwalificatie op Knokke maakte KVK de verre verplaatsing naar Standard. Coach Belhocine verving de geschorste Palaversa door Fixelles. Op de bank bij de Luikenaars zat ex-KVK trainer Elsner – Steven Verhamme

30/10/2021
WhatsApp Image 2021 10 30 At 8.02.32 PM

Ilic houdt nul op het bord

In een sfeervol Sclessin ging Kortrijk op zoek naar de bevestiging van de overwinning tegen Oostende. Al in de eerste minuut blesseerde Kadri zich na een ongelukkige botsing met Cimirot en tien minuten later was Ocansey zijn vervanger. We kregen en kansarme eerste helft waarbij de thuisploeg de bal en het initiatief kreeg. De eerste kans was voor de bezoekers toen de kwieke Selemani goed doorzette en Bodart een eerste hoekschop toestond. De studieronde bleef maar duren, Standard dwong wat corners af en Moreno’s schot werd afgeblokt.

Het liep niet bij de thuisploeg en de thuissupporters lieten dat horen, maar daar trokken de Kerels zich weinig van aan. Ilic was bij de pinken bij een knal van Cimirot, aan de overzijde moest Dussenne een bal van Gueye nog van de lijn keren. De beste kans voor het team van Belhocine voor de rust.

De Kerels pakten op korte tijd drie gele kaarten waaronder ook D’Haene die zo een schorsingsdag tegen Beerschot moet uitzitten. Klauss mikte nog eens naast en Ilic, in de vorm van zijn leven, haalde een vrijschop van Siquet magistraal uit de hoek. Dat deed Marko nog eens over toen hij net voor de rust een pegel van Nkounkou onschadelijk maakte. 0-0 halverwege na een eerste helft die toch wat peper miste.

WhatsApp Image 2021 10 30 At 8.02.34 PM

Goal Moreno levert draw op

Het lag in de lijn der verwachtingen dat Standard de druk zou opvoeren, Tapsoba probeerde het van ver maar zijn poging week af in corner. KVK verloor Ocansey met een blessure en Mbayo kwam de rood-witten vervoegen. Kort daarop klom de Veekaa op voorsprong in minuut 52. Bodart greep eerst nog in maar in de herneming trof Moreno raak : 0-1! Voor Marlos zijn eerste goal in Kortrijkse loondienst. Ook de VAR zag dat het goed was.

Elsner bracht vers bloed tussen de lijnen, maar Standard kon zijn opponent nauwelijks bedreigen of het moest met een afgeblokt schot van Bastien zijn. De druk werd nog opgevoerd en de gelijkmaker viel dan toch. De ingevallen Carcela toverde een fraai hakje uit zijn trukendoos en Bokadi maakte de 1-1. Klauss kreeg van Carcela nog een supermogelijkheid maar de nummer negen van Standard kwam een teen te kort. De score zou niet meer veranderen en zo pakten de Kerels in het verre Luik een mooi puntje. Zaterdag komt rode lantaarn Beerschot naar het Guldensporenstadion.