OHL6
OHL6

Kerels onderuit aan Den Dreef : 2-1 vs OHL

KVK trok met vertrouwen naar Leuven na de knappe remonte tegen KV Mechelen net voor de interlandbreak. Toch koos coach Elsner voor drie nieuwe namen aan de aftrap. Zo mochten Gueye, Kadri en Palaversa aan de match starten.

12/09/2021
OHL5
OHL5

Ilic houdt netten schoon voor de rust

KVK pakte vorig seizoen geen enkel punt tegen OHL en dus was het tijd voor eerherstel tegen het zwarte beest van de Kerels. De thuisploeg, die onderaan het klassement verkeerde, begon het best en nam onmiddellijk het initiatief in handen. De Sart knalde tot twee keer toe hard naar doel, maar beide schoten belandden niet binnen het kader. OHL zette hoog druk aan Den Dreef, maar stilaan kropen de bezoekers beter in de match. Ook Palaversa haalde nu zijn afstandsschot boven, maar besloot naast.

Net voor halfweg kwam KVK goed weg toen Ilic een geweldige parade in huis had op een kopbal van De Sart na een mooie voorbereidende actie van het duo Tamari-Maertens. De balans was nu volledig in evenwicht, maar het was opnieuw de bedrijvige De Sart die de neus aan het venster stak. Na een vrijschop trapte de broer van ex-KVK’er Julien opnieuw naast. Net over het halfuur toch nog eens KVK met een goeie tempowissel van Selemani die scherp kon voorzetten maar Gueye die net niet adequaat afwerkte.

De match verwaterde wat tot het schot van Maertens vijf minuten voor de pauze iedereen wakker maakte maar de poging strandde op de lat. Kort daarop liet Moreno zich nog eens opmerken maar OHL-doelman Romo was bij de pinken en verijdelde de beste kans voor de Veekaa uit de eerste helft. 0-0 na 45 minuten.

OHL4
OHL4

Gelijkmaker Selemani strandt op de lat

De tweede periode begon in mineur voor de Kerels. Eerst pakte Gueye geel en bij de eerste echte thuisaanval stond de 1-0 op het bord. KVK verloor de bal op het middenveld, Rezaei gaf de bal goed mee aan De Sart die zijn goeie wedstrijd bekroonde met een schuiver in de rechterbovenhoek.

Elsner greep onmiddellijk in en bracht Alioui voor Kadri. Onze nieuwe Marokkaanse spits kreeg al in zijn eerste speelminuut geel en verkwanselde even later een reuzekans toen hij oog in oog met doelman Romo de bal naast schoof en dat na een snelle counter uit het boekje. Het had altijd de gelijkmaker moeten zijn.

Dat doelpunt kwam er dan toch net voorbij het uur. Alioui herstelde de matige start van zijn invalbeurt door op het juiste moment Selemani te bedienen die Romo verschalkte met een bal in de verste hoek : 1-1!

Het tempo verdween wat uit de match tot er bij de thuisploeg appèl voor een penalty was maar de VAR wuifde dat terecht weg. Ook Dewaele pakte nu geel, ondertussen al het vijfde gele karton voor de Kerels.  Haast vanuit het niets scoorde Leuven in minuut 77 haar tweede goal. Schrijvers haalde van ver uit en Ilic had weinig verhaal tegen het goed getrapte schot : 2-1.

Elsner zette alles op alles en gooide tien minuten voor tijd nog Fixelles in de strijd. Het slotoffensief leverde eerst twee schoten op doel af van Gueye en Dewaele, de knal van Selemani had een wereldgoal kunnen opleveren toen hij een verre bal in één keer op de slof nam en de lat trof. De score zou echter niet meer veranderen en de partij eindigde met veel frustratie. In een tumultueus slot werd Radovanovic nog met rood weggestuurd.

KVK ontvangt komend weekend het AA Gent van Vanhaezebrouck, Mboyo en De Sart. Aftrap zondagavond om 21u.

OHL3
OHL3

DIGEST

OHL speelde met Romo, Maertens (70′ Shengelia), Ngawa, Özkacar, Chakla, Tamari (70′ Schrijvers), Malinov (60′ Kaba), De Sart, de Norre, Mercier (90+4′ Vlietinck), Rezaei (60′ Keita)
Bank: Kaba, Schrijvers, Ravet, Keita, Shengelia, Ouedraogo, Vlietinck

KVK speelde met Ilic, Dewaele, Moreno (67′ Mbayo), Sainsbury, Radovanovic, D’Haene, Palaversa (81′ Fixelles), Kadri (54′ Alioui), Vandendriessche, Guèye, Selemani
Bank: Delle, Ocansey, Alioui, Bendianishvili, Fixelles, Mbayo

Goals: 51′ De Sart (1-0), 61′ Selemani (1-1), 77′ Schrijvers (2-1)
Geel: Sainsbury, Gueye, Alioui, Palaversa, Dewaele, de Norre, Selemani, De Sart
Rood: Radovanovic