WhatsApp Image 2023 12 20 At 18.37.31

Kerels ondergaan wet van de sterkste : 3-0 in Cercle

Na de nederlaag in Genk trok KVK met verse moed naar Brugge voor het duel met Cercle. Dat werd eerder al met 2-1 geklopt in de heenmatch, toen ook met coach Akpala op de bank.

Die kon voor de West-Vlaamse derby niet rekenen op de geblesseerden Henen en Kadri. Mehssatou was ziek, Avenatti startte op de bank.

20/12/2023
WhatsApp Image 2023 12 20 At 18.54.22

Kerels houden stand tot net voor de rust

Cercle liet er geen gras over groeien en koos meteen voor de aanval. Somers’ kopbal belandde al snel in de armen van Vandenberghe die ook sterk reageerde op een uithaal van Denkey van dichtbij. Bij de derde groen-zwarte poging scoorde Minda wel, maar hij stond buitenspel en de goal werd afgekeurd.

De ‘Vereniging’ liet het niet aan haar hart komen en bleef volop kiezen voor de aanval. Vandenberghe reageerde opnieuw erg secuur op een nieuwe grote kans van Gboho.

Het was wachten tot het kwartier vooraleer de Kerels het evenwicht ietwat konden herstellen. Radovanovic had een retro in huis die naast belandde, een afvallende bal van Sissako ging hoog over. Ook Bruno ging zijn kans maar zijn trap miste de nodige power. Ondertussen zou El Idrissy op het half uur zijn vijfde gele kaart pakken, waardoor hij de kerstmatch tegen Gent mist door schorsing.

Cercle verhoogde opnieuw het tempo en dat leverde een handvol kansen op in het slot van de eerste helft. Gboho, Denkey, Popovic en Minda konden dankzij enkele goeie tussenkomsten van Vandenberghe niet scoren, Somers deed dat wel en zo ging de thuisploeg toch met een bonus de rust in : 1-0.

WhatsApp Image 2023 12 20 At 18.46.15

Cercle diept kloof nog verder uit

Net als in de eerste helft ging Cercle full force van start na de pauze en dat leverde onmiddellijk succes op. De snelle 2-0 van Denkey viel in minuut 47, Minda breidde acht minuten later de kloof nog verder uit met een derde goal : 3-0. Tussendoor had Gboho aartsgevaarlijk voorlangs getrapt, een pegel van Lemaréchal ging over.

De thuisploeg was nog niet verzadigd maar Denkey werkte oog in oog voor Vandenberghe niet adequaat af, Tom – veruit de beste Kerel op het veld – had ook een goeie reactie in huis op een volley van Van Der Bruggen. Ook Daland kon onze uitstekende doelman niet kloppen toen hij een kopbal uit de winkelhaak ranselde.

Match om snel te vergeten en op naar tweede Kerst voor de confrontatie met AA Gent. Aftrap in het Guldensporenstadion om 16u.