WhatsApp Image 2022 02 05 At 4.52.03 PM

Kerels nu ook onderuit tegen STVV : 1-3

Derde thuiswedstrijd in één week en na de twee nederlagen tegen Club en Antwerp hoopte heel Kortrijk op een eerste overwinning in 2022.

Coach Belhocine zette Delle in doel in plaats van de zieke Ilic, Sainsbury kwam terug na een aantal interlands met Australië. Radovanovic zou starten, maar viel in de opwarming uit en werd vervangen door Reynolds.

05/02/2022
WhatsApp Image 2022 02 05 At 4.52.05 PM

KVK mist de efficiëntie van de bezoekers

De wedstrijd begon onder een laag tempo, maar de openingskans was wel voor de Kerels. Selemani zette goed door en bracht de bal voor doel, maar Badamosi kon niet goed genoeg bij de bal. De eerste tegenprik van de bezoekers was meteen goed voor een doelpunt. Brüls zette hoog over tot aan de tweede paal waar ex-Kerel Koita in één tijd knap binnentrapte met een volley : 0-1.

KVK had het moeilijk en kon maar moeilijk zijn stempel zetten op de match. Het had dan wel balbezit en veldoverwicht, echte kansen waren er niet. STVV vroeg een penalty na vermeend handspel van Watanabe, scheidsrechter Lambrechts ging er terecht niet op in. Net voor het half uur toch wat opwinding toen Mbayo zijn snelle beentjes gebruikte en iedereen voorbij rende maar uiteindelijk naast het doel van Schmidt besloot.

Een goeie collectieve actie Badamosi-Kadri-Palaversa bracht Ante plots in stelling, maar zijn geplaatste bal zoefde net over het bezoekende doel. Dat deed Koita hem aan de overkant nog eens over.

Opschudding acht minuten voor de rust toen de bal op de stip ging voor STVV na een vermeende trekfout van Watanabe op Hana. Brüls zette de goedkope penalty om en zo 0-2. De stand ook bij de rust, hoewel Mbayo nog erg dicht bij de aansluitingstreffer was, zijn schot had beter verdiend.

WhatsApp Image 2022 02 05 At 4.51.18 PM

Kadri lukt de aansluitingstreffer

De thuisploeg moest nu wel komen na de pauze en kreeg ook het initiatief in handen. We kregen veel middenveldspel, maar de opening in de Truiense defensie vond de Veekaa niet. Reynolds liet mooie dingen zien, ging wel eens een paar man voorbij maar in de zone van de waarheid liep er altijd wel iets verkeerd. Tot op het uur Badamosi de bal uitstekend voorbracht en de ongedekte Kadri centraal voor doel kon scoren : 1-2!

De aansluitingstreffer zorgde voor een vertrouwensboost en ook al snel viel een tweede goal van Badamosi, maar die werd afgekeurd na een voorafgaande fout op de STVV-keeper. KVK bleef komen en dreigen. Een corner van Selemani werd door Badamosi naast gekopt, ook de volgende kopkans van Muhammed werd door Schmidt probleemloos gepakt. Tussendoor had Koita nog eens een loeier uit zijn schoenen getoverd, maar de dwarslat hield de rood-witten van een derde tegentreffer. Die goal kwam er uiteindelijk toch in de 85ste minuut toen Hayashi van dichtbij het nekschot toediende en de drie punten aan de bezoekers schonk.

Komende zondag maakt KVK de verplaatsing naar rode lantaarn Beerschot. Er wordt afgetrapt om 21u.

WhatsApp Image 2022 02 05 At 4.50.53 PM

DIGEST

KVK speelde met Delle, Reynolds, D’Haene, Selemani, Watanabe, Sainsbury, Mbayo (81′ Herrmann), Palaversa (62′ Benchaib), Badamosi (89′ Henen), Kadri (89′ Moreno), Sissoko (89′ Jonckheere)
Bank: Deman, Benchaib, Henen, Moreno, Jonckheere, Herrmann

STVV speelde met Schmidt, Bauer, Konaté, Hashioka, Koita (78′ Al-Dakhil), Hayashi, Teixeira, Lavalée (83′ Klauss), Leistner, Brüls (72′ Reitz)
Bank: Russo, Dony, Janssens, Kagawa, Klauss, Reitz, Al-Dakhil

Goals: 12′ Koita (0-1), 39′ Brüls (pen) (0-2), 60′ Kadri (1-2), 85′ Hayashi (1-3)
Geel: Sissoko, D’Haene, Hara, Lavalée, Watanabe, Konaté, Klauss