Moe KVK1
Moe KVK1

Kerels nooit in de problemen op Moeskroen : 0-3

Voor de korte verplaatsing naar Moeskroen koos interim-coach Bart Meert voor een bijzonder aanvallende ploeg met Gano, Chevalier, Gueye en Selemani aan de aftrap. Ilic stond in doel, nieuwkomer Hendrickx begon op de bank.

05/02/2021
Moe KVK2
Moe KVK2

Wintertransfers zorgen voor de goals

Het belang van deze wedstrijd was groot voor beide teams. De Kerels konden zich quasi veilig spelen bij winst, verlies betekende nieuwe zorgen. Het kwam KVK dan ook goed uit om heel vroeg in de match op voorsprong te komen. Chevalier schudde een uitstekende voorzet op het hoofd van Gano die met een gekruiste kopbal zorgde voor zijn eerste goal in Kortrijkse loondienst: 0-1.

De thuisploeg moest dus al snel uit zijn pijp komen en deed dat ook in minuut acht. Da Costa kreeg een goeie mogelijkheid maar reageerde te onbeholpen, hij trapte de bal over het doel van Ilic. Aan de overzijde schoot Gueye vanuit een scherpe hoek op Koffi. Voor de rest kregen we veel middenveldspel met een hoge pressing van Moeskroen die ervoor zorgde dat de grensjongens beter in de match kwamen. Dat zorgde bijna voor een own-goal van Rougeaux die een bal bijna in eigen doel verlengde, maar het leer rolde net naast het doel over de achterlijn.

Het was lang wachten op nieuw gevaar maar bij de eerst volgende tegenprik van de Kerels stond de 0-2 wel op het bord. Paleversa trapte vanop afstand, de bal week af via Hocko en verraste Koffi. Een goal die bevrijdend werkte voor KVK dat met een mooie voorsprong kon gaan rusten.

Moe KVK3
Moe KVK3

Selemani scoort nu wel vanop de stip

Moeskroen probeerde de bakens te verzetten in de tweede helft en bracht Harbaoui in plaats van Olinga. Dat zorgde voor meer dreiging en een knal van Xadas op de vuisten van Ilic die kort daarvoor minutenlang moest worden verzorgd omwille van een bloedneus.

De Kerels stonden onder impuls van een secure Derijck goed georganiseerd te voetballen, want verder dan een trap van Tabekou die naast ging, kwamen de Henegouwers niet. Het was wachten op de derde treffer van KVK die er ook kwam net voorbij het uur. Gueye werd foutief gestuit in de grote rechthoek door naamgenoot… Gueye die met rood werd weggestuurd. De daaropvolgende penalty werd door Selemani perfect omgezet en KVK helemaal op rozen : 0-3.

Kortrijk kon nu in een zetel de match uitspelen en gunde Chevalier en Gano rust in functie van de bekermatch van dinsdag. Ocansey en Jonckheere kregen daardoor speeltijd, later in de match zou ook Hendrickx debuteren. Ilic schudde nog eens een knappe save uit zijn mouw op een pegel van Xadas, maar meer kregen we niet meer te zien op Le Canonnier.

Door de zege klimmen de Kerels naar een gedeelde tiende plaats. Dinsdagavond wacht Standard in de beker om 20.45u. Inzet wordt een plaats in de kwartfinale.

Moe KVK4
Moe KVK4

DIGEST

Excel Moeskroen speelde met Koffi, Ciranni, Gueye, Agouzoul, Mohamed, Tabekou (67′ Lepoint), Hocko, Xadas (84′ Badibanga), Onana, Olinga (46′ Harbaoui), Da Costa (61′ Gnohéré)
Bank: Gillekens, Harbaoui, Bakic, Faraj, Badibanga, Gnohéré, Lepoint

KV Kortrijk speelde met Ilic, Dewaele, Derijck, Golubovic, Rougeaux, Palaversa (84′ Hendrickx), Makarenko (88′ Sainsbury), Selemani (84′ Stojanovic), Chevalier (74′ Jonckheere), Guèye, Gano (74′ Ocansey)
Bank: Jakubech, Sainsbury, Stojanovic, Sissoko, Hendrickx, Jonckheere, Ocansey

Goals: 3′ Gano (0-1), 42′ Paleversa (0-2), 64′ Selemani (0-3)
Geel: Tabekou, Ciranni, Derijck
Rood: Gueye (M)