KVK Ser0
KVK Ser0

Kerels nemen goeie start : 2-0 vs Seraing

In zijn eerste competitiematch van het nieuwe seizoen nam KVK het op tegen neo-eersteklasser Seraing. Voor het eerst sinds lang mochten supporters de wedstrijd bijwonen. Coach Elsner gaf een basisplaats aan Badamosi die de voorkeur kreeg op Gueye. Ook kapitein D’Haene stond aan de aftrap.

25/07/2021
KVK Ser1
KVK Ser1

Chevalier zet KVK op rozen

De Kerels begonnen vrank en vrij aan de match in een offensieve opstelling. Chevalier liet al snel zien dat hij duidelijk in zijn sas was nu er terug publiek was en ook D’Haene voelde zich, bevrijd van alle blessureleed, helemaal in zijn nopjes. Badamosi kopte over, een vrijschop van Selemani miste duidelijk richting. Ook Seraing was gekomen om te voetballen. Met veel technisch vaardige voetballers zorgden de Metallo’s voor leuke driehoekjes zodat de wedstrijd aangenaam om volgen was, ook al ontbraken grote kansen.

De eerste echte mogelijkheid was er een voor Badamosi die eigenlijk had moeten scoren, maar Seraing-verdediger Boulenger redde de bal nog van de lijn. De Kerels lieten het niet aan hun hart komen en Chevalier zorgde net voorbij het half uur toch voor de 1-0. Een vrije trap belandde via het hoofd van Rougeaux tot bij de Kortrijkse chouchou die zijn eerste goal voor de Veekaa maakte sinds zijn terugkeer in de voorbije wintermercato. Ook de viering van Teddy mocht gezien worden.

De bezoekers moesten nu het initiatief nemen, maar de Kortrijkse defensie stak stevig in elkaar en dus gingen we met een krappe voorsprong de rust in na een aangename eerste helft.

KVK Ser2
KVK Ser2

Penalty Selemani zorgt voor zekerheid

Ook in de tweede helft bleef het lang wachten op uitgesproken doelkansen. Wel te zien : een schotje van Moreno dat voorlangs ging, verzorgd middenveldspel, leuke duels en iets te veel onderbrekingen die het tempo uit de match haalden. Ook deze keer gaven de Kortrijkse verdedigers, met Rougeaux in de hoofdrol, steevast thuis en veel kansen op de gelijkmaker kregen de bezoekers, die offensief nog wat werk aan de winkel hebben, niet. Zo kwamen de Kerels niet echt in de problemen, maar bleef de wedstrijd spannend. Zo stond Ilic pal op een vrijschop van Lahssaini.

Het was uitgerekend Selemani die alle twijfel wegnam enkele minuten voor tijd. Faiz werd foutief gestuit in de grote rechthoek, scheidsrechter Dierick moest lang wachten op de VAR, maar kende de elfmeter uiteindelijk toch toe. Selemani zette de penalty feilloos om en hield zo de eerste driepunter in het Guldensporenstadion : 2-0. De supporters door het dolle heen, zeker toen Chevalier na de match de hekken opklom en de gezangen mee inzette.

Volgende zondag trekken de Kerels naar de Bosuil. Om 21u. wordt dan partij gegeven tegen Antwerp. Een week later, op 7 augustus, ontvangen we RC Genk. Aftrap dan om 20.45u.