Lom KVK1
Lom KVK1

Kerels naar achtste finales in beker na 1-3 winst in Lommel

De Kerels trokken voor de start van hun bekercampagne naar het verre Lommel. Interim-coach Bart Meert zette zes nieuwe spelers aan de aftrap waaronder Jakubech, Sissoko en Stojanovic. Aanwinst Radovanovic maakte zijn debuut voor de Kerels.

02/02/2021
Lom KVK2
Lom KVK2

Gueye zet KVK op voorsprong

Op een zwaar veld gingen de Kerels op zoek naar een plaats in de achtste finales. Na anderhalve minuut had Lommel, op de vierde plaats in 1B, al voorsprong kunnen staan maar het schot van Zaroury ging maar net naast. KVK was meteen wakker en nam geleidelijk de match in handen.  Stojanovic kon net niet Gueye bereiken, doelman Svetkauskas was bij de pinken bij een goeie voorzet van gelegenheidskapitein Chevalier.

Het begon stevig te regenen in Noord-Limburg en net voor het kwartier kwam KVK op voorsprong. Selemani trapte een goeie corner richting Gueye die met een stevige kopbal de stand op 0-1 bracht. De thuisploeg moest nu komen, maar de Kerels speelden goed georganiseerd, mede onder impuls van een sterk debuterende Radovanovic. Jakubech had geen moeite met een schot van Zaroury en later ook niet met een voorzet van Henkens. Ei zo na kon Chevalier de score verdubbelen, maar Teddy kon zijn schot niet goed genoeg richten.

We gingen rusten met een krappe voorsprong, al had een kopbal van Lemoine bijna nog voor de gelijkmaker gezorgd. Ook Moreno en Verschueren lieten zich nog eens zien, maar de 0-1 bleef toch op het bord.

Lom KVK3
Lom KVK3

Chevalier scoort eerste goal sinds terugkeer

De rood-witten startten aan de tweede helft met Golubovic in plaats van Dewaele en Lommel zette meteen druk richting het doel van Jakubech. Dat zorgde voor meer ruimte en Selemani zorgde met een kopbal bijna voor de dubbele voorsprong maar Svedkauskas schudde een topsave uit zijn mouw.

Het veld werd alsmaar zwaarder en zorgde voor veel modderduels op het middenveld. Lommel bleef er voor gaan en de Kerels kwamen erg onder druk te staan. Kadiri, alleen voor doel, miste de gelijkmaker na een foutje van Ocansey, Jakubech had een topsave in huis toen een bal in de kruising leek te vallen. Net op het moment dat iedereen een doelpunt van de Limburgers verwachtte, bracht Chevalier rust in de gelederen toen hij de 0-2 op het bord prikte, meteen zijn eerste goal sinds zijn terugkeer.

Jakubech, die een hele knappe partij speelde, hield zijn cleansheet op het bord bij een poging van Zaroury, maar had weinig verhaal tegen de goed getrapte penalty van Kis twintig minuten voor tijd : 1-2. Kort daarop kregen de Kerels dé kans om de wedstrijd te beslissen, maar Selemani zag zijn strafschop gepakt door Svedkaukskas.

We kregen nog een bijzonder spannende slotfase, Derijck kopte naast, een vrije trap van Selemani ging naast en aan de overzijde ging een vrijschop van Kis voorbij alles en iedereen. In de extra tijd kon Selemani dan toch de 1-3 scoren waardoor de kwalificatie definitief een feit was!

De Kerels zo door naar de achtste finale waarin ofwel Seraing of Standard de tegenstander wordt. Komende vrijdag trekt KVK voor de competitie naar Moeskroen. Aftrap om 20.45u.

Lom KVK5
Lom KVK5

DIGEST

SK Lommel speelde met Svedkauskas, Lemoine, Kis, Neven, Henkens, Verschueren (74′ Cejas), Thordarson, Kadiri, De Souza Costa, Moreno Duran (74′ Vandersmissen), Zaroury (78′ Saito)
Bank : Saito, Cejas, Anello, Troonbeeckx, Vandersmissen, Aminu, Grimshaw

KV Kortrijk speelde met Jakubech, Hines-Ike, Radovanovic, Ocansey (60′ Derijck), Sissoko, Makarenko (60′ Jonckheere), Dewaele (46′ Golubovic), Stojanovic (77′ Sainsbury), Selemani, Gueye, Chevalier (71′ Van Den Bossche)
Bank : De Man, Golubovic, Sainsbury, Badamosi, Jonckheere, Van Den Bossche, Derijck

Goals : 14′ Gueye (0-1), 60′ Chevalier (0-2), 71′ Kis (pen) (1-2), 90+2′ Selemani (1-3)
Geel : Selemani, Stojanovic, Henkens