WhatsApp Image 2022 09 10 At 4.30.18 PM

Kerels met 1-4 de boot in tegen KVM

Na de overwinning op Eupen wijzigde coach Custovic zijn team op twee plaatsen. Vandendriessche was terug uit schorsing, Loncar maakte zijn debuut. Keita en Avenatti begonnen op de bank.

10/09/2022
WhatsApp Image 2022 09 10 At 4.27.09 PM

Bezoekers werken efficiënt af

De bezoekers namen de beste start en versierden al snel het meeste balbezit. Een scherpe bal van Da Cruz zoefde voorlangs en Hairemans mikte voorbij het kwartier maar net naast. Voor de rest lag het tempo te laag in een wedstrijd die wat peper miste. Dat zorgde ervoor dat beide keepers lange tijd werkloos moesten toekijken.

De Veekaa wroette en werkte hard en dat leverde net voorbij halfweg toch twee goeie kansen op. Eerst kopte Watanabe een keurig aangesneden vrijschop van Loncar voorlangs, kort daarna besloot Lamkel Zé met een schicht net naast.

In enkele minuten klommen de Mechelaars nog voor de rust naar 0-2. De eerste goal viel na een schot van Schoofs dat Ilic nog redde, maar in de rebound knalde Walsh zijn ploeg op voorsprong. Drie minuten later verdubbelde Schoofs die bonus toen hij overhoeks binnen trapte.

WhatsApp Image 2022 09 10 At 4.27.09 PM 2

Strafschop Lamkel Zé brengt even hoop

De Kerels startten met verse moed aan de tweede helft en met Mbayo in plaats van Mehssatou. Toch gingen ze al snel kopje onder, want bij de eerste Mechelse aanval stond het 0-3.  Vandendriessche gleed ongelukkig weg, een klaarkijkende Schoofs bediende Hairemans met een hakje en die nam het geschenk in dank aan.

De rood-witten leken KO, maar een strafschop net voorbij het uur bracht weer hoop. Het was Lamkel Zé die de elfmeter voorbij Coucke trapte en zo het vuur terug in het stadion blies.

KVK voerde de druk op en ontsnapte ternauwernood aan de 1-4 toen Ngoy doelman Ilic omspeelde maar vanuit een scherpe hoek gelukkig niet kon scoren.

Keita, Radovanovic, Bruno en Avenatti kwamen nog in de ploeg ten nadele van Loncar, Silva, Vandendriessche en Messaoudi in de hoop het tij alsnog te keren. Bijna kwam de Veekaa nog dichter, maar twee kopballen van Watanabe werden niet omgezet in een doelpunt. De eerste ging naast, bij de tweede had Coucke een superreflex in huis om onze Japanner van een goal te houden.

In de extra tijd zette Schoofs nog de 1-4 op het bord.

WhatsApp Image 2022 09 10 At 4.27.11 PM

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Messaoudi (77′ Avenatti), Silva (72′ Radovanovic), Watanabe, Lamkel Zé, Dessoleil, Mehtssatou (46′ Mbayo), Vandendriessche (73′ Bruno), D’Haene, Tanaka, Loncar (72′ Keita)

Bank: Vandenberghe, Mbayo, Keita, Gueye, Avenatti, Radovanovic, Bruno

KV Mechelen speelde met Coucke, Hairemans (75” Bolingoli), Walsh (90′ Hernandez) , Ngoy, Van Hoorenbeeck, Storm (64′ Bates), Schoofs, Da Cruz (75′ Malede), Peyre, Vanlerberghe, Verstraete

Bank: Thoelen, Bates, Bolingoli, Malede, Hernandez, Van Hecke, Wouters

Goals: 38′ Walsh (0-1), 41′ Schoofs (0-2), 53′ Hairemans (0-3), 62′ Lamkel Zé (pen) (1-3), 90+3′ Schoofs (1-4)
Geel: Hairemans, Vandendriessche, Vanlerberghe, Da Cruz, D’Haene, Ngoy