KVK STV1
KVK STV1

Kerels met 0-2 onderuit tegen STVV

Na de verloren schaatswedstrijd op Oostende kreeg KVK op woensdagmiddag het bezoek van St.-Truiden. Chevalier kreeg van coach Vanderhaeghe zijn eerste basisplaats. Daardoor verhuisde Jonckheere naar de bank. Bij de bezoekers kwam ex-Kerel Mboyo aan de aftrap.

20/01/2021
KVK STV3
KVK STV3

Tegen de gang van het spel 0-2 achter

De Kerels wilden maar al te graag een vierde thuisoverwinning op rij laten optekenen. Selemani stak een eerste keer de lont aan het venster maar het waren de bezoekers die snel op voorsprong kwamen. Gueye haakte Durkin in de grote rechthoek en scheidsrechter Visser kende geen genade. Suzuki zag zijn eerste poging gestopt, maar mocht zijn penalty hernemen na tussenkomst van de lijnrechter en scoorde toen wel : 0-1 , we waren een kwartier ver.

De Kerels moesten nu reageren, het schot van Dewaele kon beter en de poging van Selemani was te slap. Iets over het halfuur mocht Dewaele het met het hoofd proberen, maar deze keer stond Schmidt goed geplaatst om de gelijkmaker te voorkomen.

De Truienaars bleven scherp en vinnig voor de dag komen in een wedstrijd die leuk om volgen bleef. Suzuki miste een opgelegde kans na assist van Mboyo, Ocansey trapte in het zijnet. Ook Selemani ging nog eens zijn kans maar zijn poging landde op het dak van het doel, Gueye die eerder al dicht bij een doelpunt was, vond Schmidt op zijn weg.

KVK dat de gelijkmaker verdiende kreeg net voor de koffie alsnog de 0-2 op zijn bord. Een overstapje van Mboyo zette Suzuki alleen voor de goal en die scoorde zijn tweede doelpunt: 0-2 na 45 minuten.

KVK STV4
KVK STV4

Moedige Kerels komen niet dichterbij

KVK dat net voor de pauze een koude douche kreeg, begon fel en gretig aan de tweede helft. Met veel drang naar voren speelden de eerste minuten van de tweede periode zich op de helft van de Kanaries af. Die stonden goed georganiseerd en daardoor was het een kwartier wachten op de eerste kans. Een kopbal van Gueye ging over.

De gekwetste De Sart werd vervangen door Badamosi en de rood-witten bleven moedig op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Die had Chevalier aan de voet toen hij oog in oog met Schmidt toch nog naast schoot. Ook bij zijn volgende poging duwde de Truiense keeper het schot van Teddy in corner.

Een volley van Selemani leverde ook geen nieuwe hoop op, de knal van Sainsbury ging over doel. Ei zo na scoorde STVV een derde keer maar invaller Filippov schoot onbesuisd over. 0-2 al kreeg Badamosi nog twee goeie kansen, maar ook hij vond de weg naar de netten niet.

De kansen waren er dus wel degelijk, maar opnieuw ontbrak de efficiëntie. Zaterdag krijgt KVK een nieuwe kans in de derby tegen Cercle.