WhatsApp Image 2024 05 19 At 19.29.37
WhatsApp Image 2024 05 19 At 19.29.37

Kerels met 0-1 voorsprong richting terugwedstrijd

De laatste hindernis naar het behoud voor de Veekaa heette SK Lommel. In een dubbel duel met de Limburgers moesten de Kerels hun verblijf in de Jupiler Pro League verlengen.

Voor de heenmatch aan de Gestelsedijk koos coach Alexandersson voor dezelfde elf die wonnen van Eupen op één speler na : Avenatti verving Ambrose in de spits. Met meer dan 650 KVK-supporters was het uitvak stevig gevuld.

19/05/2024
WhatsApp Image 2024 05 19 At 20.38.19
WhatsApp Image 2024 05 19 At 20.38.19

Strafschop Kadri zet Kerels op voorsprong

De thuisploeg won de promotieronde met de 1B-teams en mocht zich dus opmaken voor twee duels met de Kerels. Lommel nam het initiatief en gaf het tempo aan, maar verder dan een afgeblokt schot van Talvitie en een stevig getrapte corner van Rosa die door Pirard weggebokst werd, kwam het niet.

Aan de overzijde was de eerste tegenaanval meteen goed voor een strafschop. Dermane haakte Kadri en de VAR zette de overtreding om in een elfmeter. Abdelkahar trapte de bal buiten het bereik van De Busser en zette KVK snel op 0-1.

De Limburgers die een groot overwicht in balbezit hadden, moesten nu wel reageren en Sales zette scherp voor maar niemand was gevolgd. KVK dat vanuit haar voorsprong op de counter loerde, stond goed georganiseerd te voetballen. Het kwam nauwelijks in de problemen al pakten De Neve en Sissako geel toen ze een Lommelse aanval foutief stuitten.

Net voorbij het half uur kreeg Mehssatou een uitstekende kans op de 0-2 maar De Busser redde knap. De thuisploeg stelde daar weinig meer tegenover in een tegenvallende eerste periode zodat de kleine voorsprong niet meer dan terecht was. 0-1 halfweg.

WhatsApp Image 2024 05 19 At 20.39.30
WhatsApp Image 2024 05 19 At 20.39.30

Kerels houden makkelijk stand

De Neve bleef tijdens de rust in de kleedkamer en zo kwam El Idrissy in de ploeg en ook Kadri moest snel vervangen worden met een verrekking, Bruno kwam in zijn plaats.

De eerste kans van de tweede helft was voor Fujii die De Busser op zijn weg vond en bij de tweede had Davies moeten scoren na een heerlijke assist van Bruno maar de Kortrijkse topschutter liet na om de Kerels een nieuwe goal en een veilige voorsprong te schenken.

Lommel kwam wat beter in de match en Rosa mikte naar de hoek, maar Pirard redde gevat, aan de overzijde zorgde Kangwa voor de assist, Bruno twijfelde niet maar trapte naast. Massimo zorgde kort nadien voor een uitstekende voorzet, Davies devieerde de bal naast het doel.

Alexandersson had ondertussen Malinov en Ambrose in het elftal gedropt om meer greep op het middenveld te krijgen. De thuisploeg zag de minuten ondertussen wegtikken en verhoogde de druk. Bij een van de mogelijkheden kon Sales centraal voor doel afdrukken, maar Pirard hield zijn netten schoon. Dat deed Lucas opnieuw goed tien minuten voor tijd toen hij oog in oog met de ingevallen Fatah stond en zo bleef de 0-1 op het bord. Een fenomenale tackle van Silva verijdelde een nieuwe Limburgse kans.

Kort daarvoor ging Lommel-doelman De Busser pijnlijk in de fout, Kangwa wou de thuisgoalie lobben maar die zat er toch nog met een handje tussen en opnieuw geen tweede bevrijdende rood-witte goal.

De wedstrijd bleef spannend en intens maar de score zou niet meer veranderen ondanks een ultiem slotoffensief. En zo trekken de Kerels met één doelpunt voorsprong richting terugwedstrijd in het Guldensporenstadion.

Die wordt op zondag 26 mei gespeeld om 13.30u. KVK heeft aan een gelijkspel genoeg om volgend seizoen terug op het hoogste niveau aan te treden.

Wees erbij!
WhatsApp Image 2024 05 19 At 19.24.42
WhatsApp Image 2024 05 19 At 19.24.42

DIGEST

SK Lommel speelde met De Busser, Schoofs, Rosa, Aguilar, Wouters, Karim, Tolinsson, Sales, Granell, Vancsa, Talvitie (75′ Fatah)
Bank: Ivezic, Fatah, Henkens, Neven, Franssen, Lalic, Santos, McGrath, Banguera

KVK speelde met Pirard, Silva Sissako (63′ Malinov), Fuji, Mampassi, Kangwa, De Neve (46′ El Idrissy), Kadri (50′ Bruno), Avenatti (63′ Ambrose), Davies (84′ Fossum), Mehssatou
Bank: Vandenberghe, Bruno, El Idrissy, Afolabi, Fossum, Malinov, Wasinski, Ojo, Ambrose

Goals: 13′ Kadri (pen) (0-1)
Geel: Rosa, Wouters, De Neve, Sissako, Ambrose, Schoofs, Silva, Pirard