KVK STA Gueye
KVK STA Gueye

Kerels met 0-1 onderuit tegen Standard

KVK ontving op een mooie zomerse zondag Standard in een goed gevuld en sfeervol Guldensporenstadion. Coach Belhocine zette nieuwkomer Lamkel Zé onmiddellijk in de ploeg, Tanaka, ook deze week aangetrokken, startte op de bank. Daar zat ook Avenatti die het opnam tegen zijn ex-ploeg.

28/08/2022
WhatsApp Image 2022 08 28 At 4.31.11 PM
WhatsApp Image 2022 08 28 At 4.31.11 PM

Eerste helft in evenwicht

Na twee nederlagen op rij zat er voor beide teams flink wat druk op de partij die aardig begon. Zowel de Kerels als de Luikenaars begonnen met offensieve intenties en ontwikkelden al van bij de start een hoog tempo. Helaas mondde die gretigheid niet uit in concreet doelgevaar. Lamkel Zé, luid aangemoedigd door de thuisaanhang, zag zijn schot strandden op een bezoekend been.

Net voor het kwartier kreeg Standard de eerste goeie kans van de wedstrijd. De derde hoekschop op rij belandde op het hoofd van Ngoy, zijn kopbal werd door Ilic over doel getikt. Aan de overkant mikte Selemani een vrije trap te hoog over de kooi van Bodart.

Het tempo verdween uit de match en de bezoekers werden stilaan de betere ploeg. Ilic ging eerst goed plat bij een schotje van Balikwisha, maar in minuut 35 kregen de Rouches een penalty na een haakfout van Keita op Emond in de grote rechthoek. De VAR zag dat anders en annuleerde uiteindelijk de strafschop.

0-0 halverwege.

WhatsApp Image 2022 08 28 At 4.39.03 PM
WhatsApp Image 2022 08 28 At 4.39.03 PM

Amallah beslist de match

Belhocine begon aan de tweede helft met Tanaka in plaats van Keita, maar het was Standard dat snel het overwicht nam en zich in de beginfase parkeerde op de Kortrijkse helft.

Toch waren het de Kerels die de beste kans van de match versierden. Schilderwerken D’Haene dropte de bal knap voor doel maar Bodart voorkwam met een knappe save dat de kopbal van Dessoleil in een doelpunt werd omgezet.

Avenatti en Messaoudi kwamen Bruno en Gueye vervangen net voorbij het uur. KVK nam terug het initiatief in handen en een stevige corner van Selemani werd door Watanabe een meter naast gekopt. Ondertussen liet zijn landgenoot Tanaka leuke dingen zien, maar werd Vandendriessche ook na tweemaal geel uitgesloten. De moegestreden Lamkel Zé en Selemani stonden hun plaats af aan De Bruyn en Henen.

In het slotkwartier voerden de bezoekers met één man meer opnieuw de druk op en zeven minuten voor tijd loonde die aanvalsdrang met een doelpunt van Amallah die laag in de hoek Ilic te grazen nam. De kleine zege kwam in de slotfase niet meer in gevaar. De ultieme kans, een vrijschop van Dessoleil, belandde in het zijnet.

Komende zaterdag maken de Kerels de verplaatsing naar Eupen. Aftrap om 18.15u.

WhatsApp Image 2022 08 28 At 4.44.47 PM
WhatsApp Image 2022 08 28 At 4.44.47 PM

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Watanabe, Selemani (81′ Henen), Keita (46′ Tanaka), Gueye (61′ Avenatti), Dessoleil, Vandendriessche, D’Haene, Radovanovic, Bruno (61′ Messaoudi), Lamkel Ze (77′ De Bruyn)
Bank: Vandenberghe, Messaoudi, Avenatti, De Bruyn, Tanaka, Henen

Standard speelde met Bodart, Ngoy, Boljevic (61′ Raskin), Dragus (61′ Davida), Cimirot, Emond (90+2′ Shamir), Dönnum (88′ Noubi), Amallah, Bokadi, Laifis, Balikwisha (88′ Canak)
Bank: Henkinet, Dewaele, Canak, Shamir, Davida, Raskin, Noubi

Goals: 83′ Amallah (0-1)
Geel: Bruno, Bokadi, Dönnum, Tanaka
Rood : Vandendriessche (2x geel)
Toeschouwers : 7404