2Genk KVK113
2Genk KVK113

Kerels maatje te klein voor ploeg in vorm Genk : 2-0

Coach Vanderhaeghe startte na de knappe zege tegen Standard met de verwachte elf. Gueye en Mboyo stonden in de aanval en moesten dus voor de goals zorgen tegen RC Genk.

19/12/2020
Gnk KVK2
Gnk KVK2

Vroege goal verpest behoorlijke eerste helft

De Kerels begonnen quasi met een achterstand aan de partij, want al na 45 seconden stonden de Limburgers 1-0 voor. Ito zette scherp voor vanop rechts en Arteaga klopte Ilic al snel met een gekruist schot in de rechterbenedenhoek.

Het gaf de thuisploeg dat de bal snel rondspeelde vleugels, want ook topschutter Onuachu ging zijn kans maar hij vond Ilic op zijn weg. Nog voor het kwartier stelde ook Munoz de KVK-defensie op de proef.

De Kerels groeiden in de match, Selemani liet zich voor het eerst opmerken, maar KVK kwam toch goed weg toen Onuachu halverwege de eerste periode op de lat kopte. Ook Hrošovský schoot nog eens gevaarlijk naast.

Mboyo kwam voor de Genkse goalie maar stond buitenspel, aan de overkant miste Ito oog in oog met Ilic dé kans op de 2-0. Het doelpunt viel ei zo na aan de overkant toen Gueye na een goedgetrapte corner stevig kon koppen, maar Uronen redde de bal op de lijn. Ook Selemani kreeg nog een goeie mogelijkheid maar zijn schot belandde net naast het doel. 1-0 halfweg.

Gnk KVK3
Gnk KVK3

Bongonda doet de boeken dicht

Genk vond het ritme uit de eerste helft na de pauze niet zo snel terug. De Kerels kregen daardoor wat meer vrijheid op het middenveld en De Sart die in het verleden al eens scoorde op de Genkse grasmat, kon van ver uithalen maar zijn poging eindigde naast het doel van Vukovic. Thuisverdediger Lucumi moest gepast ingrijpen bij een goeie doorsteek van Selemani naar Gueye.

KVK groeide dan wel in de match, het moest rekenen op een goeie Ilic om Onuachu van een zoveelste doelpunt te houden. De superreflex van onze keeper hield de 1-0 op het bord. De goal viel dan toch in minuut 78 toen Bongonda met een knappe vrijschop het lot van de Kerels bezegelde: 2-0. Boeken dicht en een nieuwe nederlaag voor de moedige Kerels.

Zaterdag op tweede Kerst ontvangen we in het Guldensporenstadion het AA Gent van ex-coach Vanhaezebrouck.

Gnk KVK4
Gnk KVK4

DIGEST

Genk speelde met Vukovic, Ito,  Onuachu, Bongonda, Uronen, Heynen (88′ Dwomoh), Hrošovský (82′ Thorstvedt), Eboue, Lucumi, Gerardo Arteaga, Muñoz

Bank: Vandevooordt, Wouters,, Dessers, Toma, Oyen, Limbombe, Dwomoh, Thorstvedt

KVK speelde met Ilic, Mboyo,  Guèye (61′ Jonckheere), Selemani, Ocansey, Makarenko, De Sart (82′ Stojanovic), Dewaele (72′ Van Den Bossche), Golubovic, Derijck, Hines-Ike

Bank: Jakubech, Van Der Bruggen, Stojanovic, Lepoint, Sissoko, Jonckheere, Van Den Bossche

Goals: 1′ Arteaga (1-0), 78′ Bongonda (2-0)
Geel: Hrošovský, De Sart, Ocansey