Zwa KVK1
Zwa KVK1

Kerels kunnen 0-2 voorsprong niet vasthouden in derby

Derbyday en na de knappe thuiszege tegen AA Gent kwam de match op een goed moment. Coach Elsner moest wel sleutelen aan zijn verdediging door de kwetsuur van Derijck en de schorsing van Rougeaux en Radovanovic. Vandendriessche werd centraal achterin geposteerd, Alioui kwam in de ploeg.

25/09/2021
Zwa KVK2
Zwa KVK2

Kerels kunnen overwicht niet omzetten in doelpunt

Een volgelopen bezoekersvak bezorgde de Kerels bij het oplopen al meteen kippenvel en een boost. Het stimuleerde KVK om van bij minuut een te kiezen voor de aanval. Humphreys die Selemani al snel onderuit haalde, bekocht dat met een gele kaart en de hoekschoppen voor het Waregemse doel volgden elkaar in sneltempo op.

Het Kortrijkse spitsenduo Gueye-Selemani zat goed in de match en de dreiging bleef maar van één kant komen. Geen toeval dat de beste kans voor de bezoekers was na een goed kwartier. Bostyn had toch nog een ultieme redding in huis om Gueye van de verdiende 0-1 te houden. De kopballob van Pape mocht er nochtans zijn.

Het was lang wachten op de eerste echte kans voor de thuisploeg maar de gevaarlijke voorzet van Ciranni in het centrum werd door gelegenheidsverdediger Vandendriesssche met veel kunde weggewerkt. De fusieclub kwam beter in de wedstrijd en toen Kutesa’s bal op de arm van Kevin belandde was er even schrik voor een elfmeter maar scheidsrechter Boterberg wuifde het Waregems protest weg.

De wedstrijd, gespeeld op een hoog tempo, bleef aangenaam om volgen maar miste de grote kansen om er een echte topper van te maken. Vijf minuten voor de rust was er dan toch een erg goeie mogelijkheid voor Gueye maar zijn kopbal centraal voor doel ging naast. 0-0 halfweg na een onderhoudende eerste helft waarin de Veekaa, dat met veel grinta speelde, 63 procent balbezit had.

Zwa KVK3
Zwa KVK3

Thuisploeg komt in slotfase toch nog langszij

De tweede helft opende met twee ongewijzigde ploegen maar wel met een ander spelbeeld. De thuisploeg verhoogde de druk naar voren en dat zorgde al meteen voor twee kansen die gelukkig niet in een doelpunt omgezet werden. Eerst had Ilic een goeie redding in huis op een pegel van Kutesa, in de rebound kopte ex-Kerel Gano tegen de lat maar ook tegen het hoofd van Dewaele waardoor beide spelers even groggy waren. Kort daarop, opnieuw Zulte Waregem met Boya die uithaalde maar net naast besloot.

Toen iedereen een treffer verwachtte aan Waregemse zijde viel de goal aan de overkant. Selemani hield goed het overzicht, stuurde Gueye op het juiste moment in het straatje en onze Senegalees  schoof de bal netjes onder Bostyn : O-1!

Met nog twintig minuten te gaan bracht Elsner met Ocansey en Torp vers bloed in en Eric had nog geen minuut gespeeld of hij schoof al met zijn eerste baltoets de 0-2 binnen toen hij profiteerde van een matige tussenkomst van thuisdoelman Bostyn.

Het werd plots heel stil in de Elindus Arena behalve in het bezoekende supportersvak dat danste en kraaide van plezier. Toch bleef de vreugde niet duren tot het laatste fluitsignaal want zeven minuten voor tijd scoorde de thuisploeg  eerst de aansluitingstreffer via Pletinckx en vier minuten later de gelijkmaker via Vossen op penaltty.

De zes extra minuten waren zowel zenuwslopend als beklijvend maar gescoord werd er niet meer. 2-2 dus en dat na een opnieuw spannende derby.

Komende zaterdag 2 oktober ontvangen de Kerels Sporting Charleroi. Aftrap om 16.15u.

Zwa KVK4
Zwa KVK4

DIGEST

Zulte Waregem speelde met Bostyn, Hubert (60′ Vigen), Gano, Srarfi, Ciranni, Boya (66′ Doumbia), Dompe, Kutesa, Pletinckx, Humphreys
Bank: Bossut, Vigen, Doumbia, Seck, Fadera, De Neve, Willen, Sylla

KV Kortrijk speelde met Ilic, Dewaele, Sainsbury, D’Haene, Palaversa, Selemani, Fixelles (84′ Jonckheere), Moreno (69′ Torp), Vandendriessche, Alioui (69′ Ocansey), Gueye (73′ Badamosi)
Bank: Delle, Mbayo, Ocansey, Herrmann, Kadri, Badamosi, Torp, Bendianishvili, Jonckheere

Goals: 57′ Gueye (0-1), 71′ Ocansey (0-2), 83′ Pletinckx (1-2), 87′ Vossen (pen) (2-2)
Geel: Humphreys, Hubert, Fixelles, Gano, Torp, Srarfi, Vigen