WhatsApp Image 2023 10 21 At 16.40.14 2

Kerels kloppen Club Brugge met 1-0

Een vol huis voor de topper tegen Club Brugge en meteen ook de eerste thuismatch van onze nieuwe coach Glen De Boeck.

Die koos voor Henen op het middenveld in plaats van Bruno. Het aanvalsduo bestond uit Ojo en Davies, daardoor begonnen De Neve en Kadri op de bank.

21/10/2023
WhatsApp Image 2023 10 21 At 16.30.49

Davies trapt Kerels op voorsprong

De wedstrijd startte met één minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de terreuraanslag in Brussel. Nadien barstte de match onmiddellijk los en de bezoekers zetten meteen hoog druk. Dat resulteerde al snel in een reuzenkans, maar de bal van Thiago caprioleerde via Vandenberghe tegen de paal.

De Kerels waren meteen wakker en reageerden snel. El Idrissy werd diep gestuurd maar werd op zijn weg naar doel omvergekegeld door Mignolet. Die pakte terecht geel, de daaropvolgende vrijschop leverde niets op.

De Brugse storm ging geleidelijk liggen en de Veekaa herstelde stilaan het evenwicht op een kletsnat veld. De verdediging, foutloos gedirigeerd door Silva, gaf geen krimp en als Club toch doorzette, kon rood-wit steevast rekenen op een alert keepende Vandenberghe. Die duwde met een knappe save een schot van Nusa tegen de lat.

Ojo slalomde iedereen voorbij en schoot voorlangs, maar in minuut 35 stond het toch maar mooi 1-0! Vetlesen gleed weg, Henen snoepte hem de bal af en speelde Davies goed aan. Isaak schoof de bal in de verste hoek binnen voorbij Mignolet en KVK kon zo met een kleine voorsprong de rust in.

WhatsApp Image 2023 10 21 At 17.48.25

KVK houdt stand tegen Brugs offensief

Ook in de tweede helft kreeg Club het initiatief in handen wat veel balbezit opleverde maar weinig uitgesproken kansen. Nusa trapte te zacht naar doel en Thiago kreeg net geen schietkans omdat Silva uitstekend anticipeerde.

De Boeck bracht De Neve en Kadri in de ploeg in de hoop de 2-0 te forceren maar het was Club dat een uitgelezen kans kreeg op de gelijkmaker. Kana haakte Thiago in de grote rechthoek en de bezoekers kregen een terechte penalty. Skov Olsen trapte echter onbesuisd over en zo bleef de Veekaa op voorsprong, ook toen Vandenberghe redding bracht bij een poging van Onyedika.

Seck mocht invallen en hij bediende bij zijn eerste actie Ojo, de Engelsman zag zijn poging gestuit door Mignolet. De tijd drong voor Club dat de druk verhoogde. De slotfase was erg spannend, maar de Kerels hielden de drie punten toch thuis en wonnen voor de tweede keer dit seizoen!

Op zondag 29 oktober speelt KVK opnieuw thuis. Om 19.15u. geeft het dan partij aan vice-kampioen KRC Genk.