WhatsApp Image 2024 05 05 At 20.12.37

Kerels hebben lot terug in eigen handen : 1-0 vs Eupen

Het Guldensporenstadion, met een uitverkochte staantribune, was opnieuw erg goed gevuld voor de match tegen Eupen. Alweer een must win om de beoogde tweede plaats in de relegation playoffs te bemachtigen.

Voor het cruciale duel deed coach Alexandersson een beroep op dezelfde elf die wonnen in Molenbeek. Never change a winning team in de hoop een nieuwe levensbelangrijke zege te pakken.

05/05/2024
WhatsApp Image 2024 05 05 At 19.39.47

Silva scoort de 1-0 in minuut 45+9'

De zenuwen stonden strak gespannen bij de twee teams die allebei moesten winnen om hun overlevingskansen te handhaven. Na twee minuten steeg die nervositeit nog wat meer bij de Kerels toen Mehssatou de bal ongelukkig tegen zijn hand kreeg in de grote rechthoek. De VAR bekeek minutenlang de fase maar oordeelde dan dat er voorafgaand buitenspel van de bezoekers was. Geen strafschop dus, maar wel een eerste wake up-call voor de thuisploeg.

Sissako en Emond liepen in het eerste kwartier al tegen geel aan en beide teams hoopten dat hun snelle spits, Davies en Charles-Cook, het verschil zou maken. De twee spelers werden dan ook veelvuldig betrokken in de acties en waren verantwoordelijk voor de eerste kansen. Het schot van de Engelse Eupenaar zoefde naast, de poging van Isaak werd gedevieerd in corner.

Net voor het half uur moest de VAR opnieuw tussenkomen toen Lambert met twee voeten vooruit Sissako torpedeerde. Scheidsrechter Verboomen gaf eerst geel maar in Tubize werd die straf omgezet in een rode kaart.

Ondertussen had Ambrose na een carambole naast getrapt, bij een volgende poging werd de halve omhaal van Thierry makkelijk gepakt door Slonina. KVK kreeg vertrouwen en verhoogde de druk, waardoor de Oostkantonners op eigen helft teruggedrongen werden. De Neve zette uitstekend voor, maar zijn bal die voorlangs ging werd nog in corner geduwd door de Eupense defensie.

Door de vele spelonderbrekingen kwamen er liefst tien minuten bij in de eerste helft en in de laatste van die extra tijd scoorde Silva de oververdiende 1-0. Onze kapitein kopte een perfecte vrijschop van Kadri in doel. Een energieboost van jewelste net voor de rust.

WhatsApp Image 2024 05 05 At 21.01.20 (2)

Geen wedstrijd voor hartlijders

Ondanks de krappe voorsprong die nog geen zekerheid bood, kropen de Kerels in een verdedigende stelling bij het begin van de tweede periode. Die moest de Eupense coach Andersen in de tribune volgen na zijn uitsluiting op weg naar de kleedkamer. Het meeste balbezit was voor de thuisploeg en Ambrose baande zich een weg naar de bezoekende verdediging maar zijn poging werd nog in corner verwerkt.

Het spel lag vaak stil en Eupen dat moest winnen om mathematische zekerheid over degradatie alsnog te vermijden nam het meeste initiatief, maar echt gevaarlijk was het niet. Het was Kadri die aan de overkant nog een stevig schot uit zijn schoenen toverde, dat Slonina met een kattensprong uit zijn doel moest halen.

In de slotfase trok KVK zich terug en bij een zeldzame Eupense aanval ging Charles-Cook in de grote rechthoek liggen na een contact met Mampassi. Opnieuw ging Verboomen naar het scherm kijken, maar een strafschop kregen de bezoekers niet. Palsson mikte nog eens naar de kruising maar zijn bal ging over, Bruno plaatste zijn poging subtiel maar Slonina hield het bij één tegengoal. Het was het einde van een erg spannende wedstrijd die opnieuw niet goed was voor hartlijders en Eupen veroordeelde naar 1B.

Komende zaterdag 11 mei vecht KVK verder voor zijn plaats in de Jupiler Pro League. Om 18.15u. trekken we naar Charleroi met één punt en één overwinning meer dan RWDM. Daarna wacht hopelijk een dubbel duel met de winnaar van de eindronde van de Challenger Pro League.

WhatsApp Image 2024 05 05 At 19.33.38 (2)