WhatsApp Image 2022 02 27 At 4.11.25 PM
WhatsApp Image 2022 02 27 At 4.11.25 PM

Kerels 2-0 onderuit in Genk

Na de klinkende zege tegen Zulte wachtte de verplaatsing naar RC Genk. Winst bracht ons op een punt van de Limburgers, bij een gelijkspel of verlies zou PO2 haast onhaalbaar worden.

Coach Belhocine wijzigde begrijpelijkerwijze niets aan het elftal dat de buren met 5-0 van de mat veegde. Kadri zat zijn laatste schorsingsdag uit, Ilic speelde zijn 50ste wedstrijd voor de Kerels.

27/02/2022
WhatsApp Image 2022 02 27 At 4.11.26 PM
WhatsApp Image 2022 02 27 At 4.11.26 PM

2-0 HALFWEG

De thuisploeg nam vanaf minuut één de wedstrijd stevig in handen en nam KVK meteen in een greep waar het moeilijk uit kwam. Thorstvedt dreigde in de beginfase vanop afstand, maar Ilic pakte makkelijk, een volgende poging van de Noor met het hoofd ging naast.

Kans nummer drie was voor Onuachu maar Ilic hield de nul op het bord, maar bij de volgende kans was het wel prijs. Ito sneed een corner goed aan en de boomlange Gouden Schoen kopte de 1-0 voorbij de Kortrijkse keeper.

De honger van Genk was nog niet gestild. Ilic hield Munoz eerst nog van een nieuwe Genkse goal, in minuut 22 kwam de tweede Limburgse treffer er toch via Paintsil, op assist van Onuachu.

KVK had het erg moeilijk in alle compartimenten en moest geregeld aan de rem trekken wat geel opleverde voor Radovanovic en D’Haene die daardoor geschorst is tegen Union en Cercle. Net na het half uur kreeg KVK dan toch een kans toen Badamosi goed teruglegde op Palaversa maar Ante knalde te onbesuisd over.

Genk was terug wakker en Paintsil schoot niet eens zo ver over, maar ook aan de overkant was er gevaar toen Vandevoordt goed moest ingrijpen bij een uitstekende poging van Messaoudi. De beste kans voor de Veekaa voor de rust.

Het einde van de eerste helft had nog twee kansen in petto. Eerst kreeg Mbayo een goeie schietkans, maar besloot op Juklerod, Ilic zweefde een goeie kopbal van Onuachu uit de kruising. 2-0 halfweg.

WhatsApp Image 2022 02 27 At 4.40.06 PM 2
WhatsApp Image 2022 02 27 At 4.40.06 PM 2

Betere tweede helft

KVK nam een goeie start in de tweede helft en was de evenknie van zijn Limburgse opponent. Messaoudi kreeg een erg fraaie kans op een schoteltje van Selemani, maar Vandevoordt stond goed te keepen, een schotje van Badamosi was te slap om echt te dreigen. Onze Gambiaan was ook bij de volgende actie betrokken, maar zijn rebound na een trap van Palaversa had beter gemoeten.

De kansen volgden elkaar nu snel op. Ilic had een topsave in huis toen met een ultieme redding Sadick van de 3-0 hield, een volley van Lucumi was enig mooi maar verdween naast de goal. Mbayo werd in het straatje gestuurd na een gemeten uittrap van Ilic, ging alleen op de Genkse goalie af maar duwde de bal te ver vooruit en weg kans.

Tussendoor had de Genkse kop een rookgordijn voor Ilic opgetrokken, dat gelukkig weer snel verdween. Belhocine haalde Moreno, Rougeaux en Jonckheere van de bank ten nadele van Palaversa, Mbayo en de gekwetste D’Haene, in de hoop alsnog iets te forceren, maar dat gebeurde dus niet meer. Ilic hield de Genkies bovendien nog van de 3-0 en Radovanovic was goed teruggekeerd om Ito het scoren te beletten.

Verlies dus in Limburg. Volgende week kijkt KVK competitieleider Union in de ogen.

Koop je tickets voor deze clash hieronder.

Koop je tickets voor Union hier!
WhatsApp Image 2022 02 27 At 4.40.06 PM
WhatsApp Image 2022 02 27 At 4.40.06 PM

DIGEST

KRC Genk speelde met Vandevoordt, Lucumi, Thorstvedt (88′ Ouattara), Sadick, Juklerod, Ito, Heynen, Hrosovsky, Onuachu (82′ Nemeth), Munoz (88′ Preciado), Paintsil (72′ Tresor)
Bank: Leysen, Ouattara, Tresor, Geusens, El Khannouss, Nemeth, Cuesta, Preciado

KVK speelde met Ilic, Mbayo (68′ Moreno), Palaversa (74′ Jonckheere), Reynolds, Sainsbury, Messaoudi, Selemani, Badamosi (82′ Herrmann), Vandendriessche, Radovanovic, D’Haene (74′ Rougeaux)
Bank: Deman, Watanabe, Rougeaux, Benchaib, Henen, Herrmann, Moreno, Jonckheere, Mehssatou

Goals: 15′ Onuachu (1-0), 22′ Paintsil (2-0)
Geel: Radovanovic, D’Haene, Jonckheere