SPK 0083
SPK 0083

Karim vóór bekermatch: ‘Thuis spelen is een voordeel’

“Een bekermatch met directe uitschakeling in eigen huis mogen spelen, is een voordeel”, zegt Karim Belhocine in aanloop naar de bekermatch van woensdagavond 1 december tegen KV Oostende.

29/11/2021

“Thuis spelen is geen garantie, maar het is een voordeel omdat je kunt rekenen op je supporters en in het geval van KV Kortrijk is dat een belangrijk element bij elke wedstrijd,” onderstreept de coach.

Hoe belangrijk de bekerwedstrijden voor hem zijn? “Ze zijn voor iedereen belangrijk. Voor de club, voor de supporters, maar zeker ook voor de spelers. Voor hen zijn bekermatchen een avontuur waarin ze zo lang mogelijk willen meegaan.”

Enkele weken geleden won KVK in het Guldensporenstadion met 1-0 van KV Oostende. “Maar een bekermatch is een andere opdracht”, zegt Karim. “Eén van de twee gaat door, de andere ligt er definitief uit. Ik houd geen rekening met de voorbije uitslagen van Oostende, dit is een ander verhaal en ik weet dat Oostende altijd een moeilijke tegenstander zal zijn.”

Voor één keer tellen de statistieken van de competitie dus niet. Het is anders wel interessant om weten dat KV Kortrijk de enige ploeg is die tijdens de voorbije vijf speeldagen geen enkele keer heeft verloren.

Maandag trainden Alioui en Ocansey niet mee. Het is onzeker of zij tot de selectie zullen behoren.