WhatsApp Image 2022 02 02 At 7.00.49 PM
WhatsApp Image 2022 02 02 At 7.00.49 PM

KARIM BELHOCINE: ‘De hele spelersgroep leeft naar de derby toe’

Supporters vragen zich af of alle spelers wel weten wat de derby voor KV Kortrijk betekent. Karim Belhocine laat daar geen twijfel over: “Als er nog waren die het niet wisten, dan weten zij het nu, want we zijn er al de hele week over bezig.”

17/02/2022

"DIT IS ONZE MATCH VAN HET JAAR"

“We hebben al uitgebreid gepraat over de derby”, zegt Karim Belhocine. “En de mannen die er al meerdere speelden, Kristof D’Haene op kop, hebben het aan iedereen duidelijk gemaakt: dit is onze match van het jaar.”

“Ik heb de derby al zo dikwijls meegemaakt, eerst als speler, later als coach”, beseft Karim. Meer nog: hij was erbij toen KV Kortrijk en Zulte Waregem elkaar voor de allereerste keer in eerste klasse ontmoetten. “Dat was in 2008”, weet de man met het sterke geheugen. “Ik herinner het me vooral omdat het de eerste keer in mijn carrière was dat ik centrale verdediger stond. Tevoren stond ik samen met Kouyaté verdedigende middenvelder. Maar Stéphane Demets bleek niet helemaal fit en Hein Vanhaezebrouck zei: één van jullie twee moet in de defensie gaan staan. Kouyaté zag het niet zitten, ik was een brave soldaat: ik deed het.”

Met goed gevolg: KVK won de allereerste derby met 1-0 na een doelpunt van Elimane Coulibaly. En de defensie met Karim Belhocine hield netjes de nul. (Voor wie het nog eens wil weten; dit waren de elf: Mollez, Fontenette, Verbrugghe, Belhocine, De Ly, Guédioura, Kouyaté, Kums, Calvo, Coulibaly, Bakx, invallers Barbosa, Bartholomé en Vermast.)

"SITUATIE TEGENSTANDER SPEELT GEEN ROL"

Maar het gaat niet om de 1ste derby, wel om de 37ste in eerste klasse. Waarin de tegenstander strijdt om niet in de barrage voor degradatie terecht te komen. “Hun situatie speelt voor mij geen rol”, reageert Belhocine. “Daar ben ik niet mee bezig. We hebben onze eigen opdracht: we moeten ons ‘herlanceren’ in de derby en we moeten vooral winnen voor onze club, voor onze supporters en voor onszelf.”

Dat er voor het eerst weer bezoekende supporters zullen zijn, vindt Karim helemaal geen minpunt. “Zo hebben wij het voetbal altijd gekend en zo moet het altijd zijn. Dat er extra ambiance komt, is ook goed voor onze spelers. Wij behouden tenslotte het thuisvoordeel.”

Goed nieuws is er van de gekwetstenboeg: de schouderblessure van Marlos Moreno valt al bij al mee. Hij kan langzaam weer aansluiten bij de groep.

Mis niets van De Derby. Wees erbij voor de “match van het jaar”!

Koop je tickets hier!