WhatsApp Image 2021 12 17 At 10.09.58 PM
WhatsApp Image 2021 12 17 At 10.09.58 PM

Karim Belhocine: ‘Covid zal de selectie maken’

Karim Belhocine zal vrijdagavond in Gent moeten roeien met de riemen die hij heeft. Wie weer covid-vrij is en wie daarna fysiek al opnieuw klaar zal zijn voor een voetbalwedstrijd op profniveau, zal hij pas de dag van de match weten. “Covid zal de selectie maken”, zegt hij met een leuke oneliner.

12/01/2022

“TWEE DAGEN GEEN TRAINING”

KV Kortrijk liet weten dat het liefst 19 covid-besmettingen in zijn rangen had. Voeg daarbij dat Selemani en Badamosi in de Afrika Cup zijn, dat Gueye, Alioui, Osabutey en zelfs Ocansey geblesseerd zijn en dat Jesaja nog maar begint met de groep te trainen, en dan weet je dat zowat de hele aanval ontbreekt. Ga er maar aan staan!

Dat is wat Karim Belhocine wacht. Dat zijn groep na Nieuwjaar hervat na een 9 op 9 net voor de jaarwisseling is nog amper een bonus met wat corona heeft aangericht.

“Veertien spelers en vijf leden van de staf vielen uit”, verduidelijkt een open coach. “Ikzelf ben pas vandaag woensdag terug. Niemand van de staf bleef nog over waardoor we twee dagen zelfs geen training konden organiseren. Al wie corona had, moest uiteraard thuis blijven, zodat ik geen kijk heb op de fysieke staat van mijn spelers.”

Karim is niet vergeten wat er op tweede kerst gebeurde. “Toen hadden wij geen coronagevallen en liet het reglement ook niet toe dat er wedstrijden werden uitgesteld, maar toch daagde Antwerp niet op. Ik begrijp dat niet.”

“GEZONDHEID PRIMEERT”

KVK is de grote verliezer van het uitstel: enkele geblesseerde en geschorste spelers van de tegenstander zullen weer inzetbaar zijn indien de match toch – tegen alle afspraken in – moet worden gespeeld, bovendien mist KVK o.a. Derijck die er toen nog bij was. Selemani had met enige sluwheid zijn vijfde gele kaart kunnen pakken, waarna hij gezien de Afrika Cup toch niet inzetbaar was tegen Gent. Et cetera et cetera.

“Ik denk ook aan de gezondheid van mijn spelers”, zegt Karim. “Ik wil zien of ze alweer inzetbaar zijn op profniveau nadat ze een week ziek thuis bleven. Misschien krijg ik maar twee of drie spelers op de bank.”

REMEMBER VORIG SEIZOEN

KVK durft best wel eens te winnen van AA Gent. In de heenronde werd het thuis 1-0 met een vroeg penaltydoelpunt van Selemani. Vorig seizoen werd zelfs twee keer gewonnen van de Buffalo’s: 1-0 thuis dankzij Selemani en 1-2 op Gent via goals van Moffi en Van Der Bruggen.

Maar niets is in deze coronaperiode wat het was. Toch wil KVK als het even kan vrijdagavond aantreden in de Ghelamco Arena.