DSC 0280
DSC 0280

Kadri traint meteen met KVK

Abdelkahar Kadri trainde dinsdag meteen met de groep van KV Kortrijk na zijn aankomst in België de avond voordien. Zodra zijn visum in orde was, nam de jonge talentknaap vanuit Algiers het vliegtuig richting Europa.

24/08/2021
DSC 0195 2
DSC 0195 2

CONTRACT VAN VIJF JAAR

Abdel (21) kwam meteen in een intensieve training terecht zoals dat altijd het geval is drie dagen voor de wedstrijd. Hij deed alle oefeningen mee en toonde zijn voorkeur voor eentijds passenspel. Met zijn kleine, tengere gestalte doet hij denken aan zijn landgenoot Youcef Atal die hem bij KVK voorging. “Hij is snel en wendbaar en tweevoetig”, aldus sportief directeur vanaf de zijlijn.

De jongste maanden kwamen in de media berichten over interesse van clubs als Ajax en FC Porto maar onderhandelingen tussen scouts van KVK en Paradou, de club waarmee eerder al banden werden gesmeed bij de overgang van Youcef Atal, leidden uiteindelijk tot een akkoord. Kadri tekende een contract bij KV Kortrijk voor vijf jaar.

AC PARADOU

De voorbije twee seizoenen was Kadri een van de opvallendste spelers in de Algerijnse Ligue Professionelle, de hoogste klasse in het Noord-Afrikaanse land. Hij speelde in die tijd 46 wedstrijden voor zijn club waarin hij 5 keer scoorde en 5 assists aanbracht. Hij speelde ook 8 wedstrijden in de CAF Confederations Cup, een tegenhanger van de Europacup.

Dit seizoen speelde hij tot het moment van de transfer vrijwel alle wedstrijden bij AC Paradou, de club waar ook Atal vandaan kwam voor hij via KVK naar OG Nice verkaste. “Youcef gaf me raad en zei dat Kortrijk een goede club was om mijn carrière in Europa te starten”, aldus Kadri.

“Abdel is een speler die heel snel het niveau van de Belgische competitie moet kunnen oppikken”, aldus Rik Foulon. “Hij is een spelbepalende speler die op de 8 of de 10 speelt, soms zelfs op de 11. Hij kan zich makkelijk vrijmaken op een korte ruimte.”

Dinsdag legde hij in AZ Groeninge de eerste medische tests af, woensdag worden die afgerond in AZ Delta bij dr. Mathieu Maroy, specialist in de fysische geneeskunde en… van 2001 tot 2004 speler van KVK in derde klasse.