DSC 6266
DSC 6266

"Kadri misschien speelklaar"

De persconferentie voor de ‘kerstwedstrijd’ van komende dinsdag had al op vrijdag plaats, maar voor de spelers is er geen rustdag voorzien: er wordt elke voormiddag getraind, ook zaterdag, zondag en Kerstdag.

22/12/2023

“We blijven ervoor gaan, we weten dat er een kantelmoment komt”, zegt Joseph Akpala op weg naar zijn vijfde match als coach van KVK.

Het is de vraag wie van zijn geblesseerden hij al recupereert voor de komst van ex-KVK-coach Hein Vanhaezebrouck. “Mehssatou viel voor de wedstrijd op Cercle ziek uit, maar hij trainde vrijdagochtend mee en moet normaal dus inzetbaar zijn. Henen is nog geblesseerd. Ook Alebiosu kan nog niet worden opgesteld. Hij zal er na de break weer bij zijn. En Kadri? Zijn voet herstelt goed maar ik kan op vandaag nog niet zeggen of hij speelklaar zal zijn. Misschien. Hopelijk.”

Joseph Akpala zag de wedstrijd van AA Gent tegen OHL en dus ook de sterke prestatie van Fofana bij de Buffalo’s. “Ik ken Fofana al van bij de jeugd. Hij is goed maar Gent heeft wel meer goede spelers. Ze brengen dominant voetbal. Dat deden ze tegen RWDM en OHL maar zelfs tegen Union. Als je een goed blok zet, kun je daar iets tegenover stellen.”

KVK-KAA Gent is de laatste wedstrijd van 2023. In de goede traditie van gewonnen ‘kerstwedstrijden’ wordt daar hopelijk een verlengstuk aan gezet.

Ik ben erbij