Schermafbeelding 2020 06 25 Om 10.27.56
Schermafbeelding 2020-06-25 om 10.27.56

Joseph Allijns geeft fakkel door

Joseph Allijns heeft beslist om zijn mandaat neer te leggen als voorzitter van de raad van bestuur van KV Kortrijk.

25/06/2020
KV Kortrijk : Voorzitter Joseph Allijns Foto David Catry / VDB
KV Kortrijk : voorzitter Joseph Allijnsfoto David Catry / VDB

belang van de club

De beslissing van onze voorzitter werd ingegeven uit persoonlijke overwegingen.

“Na 19 jaar voorzitterschap is de tijd gekomen om de fakkel door te geven”, aldus Joseph Allijns. “Het is uiteraard geen evidente beslissing, maar het is een beslissing die mede genomen is in het belang van de club. Overigens kan mijn opvolger nieuwe impulsen geven aan onze club. 19 jaar voorzitterschap blijft uiteraard een mijlpaal in mijn leven. Ik wens de club dan ook alle succes en ik zal KV Kortrijk altijd in mijn hart dragen.”

KV Kortrijk wil in de eerste plaats Joseph Allijns oprecht bedanken voor zijn tomeloze inzet als voorzitter van de raad van bestuur van KV Kortrijk gedurende de afgelopen 19 jaar.

Schermafbeelding 2020 06 25 Om 10.27.56
Schermafbeelding 2020-06-25 om 10.27.56

Ronny Verhelst

Wij zijn anderzijds verheugd dat we vandaag onze nieuwe voorzitter mogen voorstellen. Ronny Verhelst neemt vanaf vandaag het mandaat als voorzitter van de raad van bestuur van KV Kortrijk op.

Ronny Verhelst (57 jaar) is geboren te Kortrijk en heeft een uitgebreide loopbaan in de telecom -en mediasector. Hij was, samen met anderen, onder andere een pionier op het gebied van digitale televisie en mobiele diensten bij Telenet, Canal + (Prime) en Tele Columbus (Duitsland). Momenteel is hij nog steeds actief als investeerder en voorzitter bij gelijkaardige bedrijven in Nederland, Malta en Frankrijk.

Ronny Verhelst: “Het is een fantastische uitdaging om verder te mogen bouwen op de stevige fundamenten van deze mooie club. Een club met enorm veel potentieel, dankzij de sterke basis die gelegd werd onder leiding van mijn voorganger. Mijn geloof is groot om verder te kunnen groeien en eigen accenten te leggen, waardoor we deze club nog beter kunnen maken.”

“Ik kijk er naar uit om spoedig gesprekken aan te knopen met supporters, sponsors, medewerkers, … kortom iedereen die KV Kortrijk een warm hart toedraagt. Zij zijn uiteindelijk KV Kortrijk, om hen draait het, en ik hoop om samen met hen te kunnen werken aan een mooie toekomst voor KVK.”

In 2012 en 2013 was Ronny Verhelst voorzitter van de Jupiler Pro League. Een mandaat dat hij noodgedwongen moest neerleggen, omdat hij zijn taak als bestuurslid bij Tele Columbus opnieuw diende op te nemen.

Grote dankbaarheid voor Joseph

Matthias Leterme (algemeen manager):

“We hebben veel respect voor de moeilijke beslissing die Joseph heeft genomen. Ik wens persoonlijk en in naam van de club Joseph te bedanken voor het fantastische werk dat hij heeft verricht voor onze club. Ik kijk met grote dankbaarheid terug op de uitstekende samenwerking tussen ons beiden, en dit gedurende meer dan 10 jaar.”

“We zijn als club verheugd dat het werk van Joseph zal verdergezet worden door Ronny Verhelst. Iemand met een schat aan ervaring in de internationale bedrijfswereld. Niet zelden pionier bij de bedrijven waar hij actief was, dynamisch en innovatief in de invulling van zijn mandaten. Hij combineert dit met een stevige portie ervaring in de voetbalwereld en hij belichaamt de belangrijke lokale verankering. Ik ben overtuigd dat zijn inbreng zeer waardevol zal zijn voor KV Kortrijk en al haar stakeholders. Ik kijk er naar uit om samen met Ronny de groei van KV Kortrijk te bestendigen.”

MyKVK maakt exclusief kennis met onze nieuwe voorzitter

KVK-tv neemt deze namiddag een uitgebreid interview op met onze nieuwe voorzitter. MyKVK leden zullen als enige dit uitgebreide interview kunnen bekijken en zo kennismaken met Ronny Verhelst.