69461399 2459600277426896 4871190682640842752 N

Jong KVK wint bekermatch van Antwerp

Jong KVK won tijdens de eerste ronde van de Croky Cup dankzij een laat doelpunt met 1-0 van Antwerp.

07/09/2021

Onze beloften begonnen hun avontuur in de Beker van België thuis tegen Antwerpen. Een zeer taaie klant dus. Dit was dan ook te zien in het openingskwartier. Antwerp nam meteen de bovenhand, maar onze keeper ging tot tweemaal toe goed plat en kreeg niet veel later hulp van de lat na een lobbal van de Antwerpse spits. Jong Kortrijk kon er weinig tegenover zetten, enkel een gekraakt schot van Luqman ging tussen het kader.

Na de drankpauze ging de wedstrijd beter op en neer, maar scoren lukte geen van de teams.

Kortrijk kwam zeer dicht bij het openingsdoelpunt in de eerste minuten van de tweede helft, maar Ivanof besloot op de lat. Antwerp antwoordde meteen na mistasten van de verdediging maar Van Ryckeghem pakte uit met een broodnodige safe. Antwerp bleef drukken maar telkens ging het bij de laatste pass mis. Bij Kortrijkse zijde besloten Foubert en Luqman op de keeper.

De wedstrijd stevende af op verlengingen, maar na een fout op Foubert in de 87ste minuut bekwam Jong KVK een penalty. Bendianishvili bleef koel en trapte de elfmeter feilloos in de winkelhaak. KVK kwam nog goed weg nadat een voorzet voor alles en iedereen ging, maar de winst was na collectief verdedigen binnen.

DIGEST

KV Kortrijk: Van Ryckeghem,  Seys, Vanpoucke, Olivier, Vanden Berghe (66’ Defour), Maus, Dewaele, Ivanof, Luqman (78’ Tabet), Bendianishvili, Foubert (90’+3 Desot)

Goal: 87’ Bendianishvili 1-0
Geel: Vanden Berghe en Ivanof