Elsner
Elsner

Jarige Elsner met KVK op kop

Voor het eerst in de vijftigjarige geschiedenis van de club staat KV Kortrijk alleen eerste in eerste nationale. Het is een leuk verjaardagscadeau voor coach Luka Elsner die op 2 augustus verjaart. – Eddy Soetaert

02/08/2021
ESC0666
ESC0666

VOOR HET EERST ALLEEN OP KOP

Luka Elsner – 39 geworden – heeft de voorbije maanden keihard gewerkt, heeft van een los spelersgezelschap een hechte groep gemaakt, maar bovenal veel aandacht besteed aan de fysieke conditie en de tactische afspraken binnen het team.

Bij Luka Elsner is er geen plaats voor het individu, uitsluitend voor het collectief. Dankzij die ingesteldheid won KV Kortrijk tegen een stugge tegenstander – Seraing – met veel inzet de drie punten, dankzij dat engagement ook won KVK te gast bij een klassevolle tegenstander – FC Antwerp – andermaal de volle buit.

Wat zegt dan de jarige Luka Elsner ? « Laat ons vooral bescheiden blijven, de beide voeten op de grond houden. We hebben zes punten en daar ben ik blij mee, we hebben onze start niet gemist en dat is goed nieuws, maar volgende wedstrijd starten wij toch weer vanaf nul. »

Elsner
Elsner

AL VOETBAL BIJ DE ELSNERS

Het was al voetbal wat de klok sloeg bij de Elsners. Grootvader Branko Elsner trainde diverse clubs in Oostenrijk tot en met de Oostenrijkse nationale ploeg, vader Marko Elsner speelde o.a. voor Rode Ster Belgrado, OGC Nice en Admira Wacker.

Van die periode dat Luka met zijn ouders in Nice woonde, maar ook nadien van de jaren dat hij zelf bij OGC Nice speelde, houdt hij een perfecte kennis van het Frans over, al spreekt hij ook nog vijf andere talen. Nog een zevende – het Nederlands – leert hij intensief aan.

Uit die tijd in Nice stamt ook zijn supportershart voor OGC. In zijn jonge jaren was Luka zelfs een echte fan van de Zuid-Franse club.

Journalisten hebben alvast een kluif aan de intelligente, vakkundige coach die ook binnen zijn spelersgroep wordt geapprecieerd voor zijn kwalitatieve maar ook menselijke aanpak. “Ik wil elke speler als voetballer maar ook als mens kennen”, zegt de coach.

Ja, KV Kortrijk haalt niet enkel af en toe goudhaantjes als spelers binnen, soms zo te zien ook als trainer.

Een gelukkige verjaardag, Luka!