WhatsApp Image 2023 03 11 At 19.52.52
WhatsApp Image 2023 03 11 At 19.52.52

Hyperefficiënt Westerlo houdt de drie punten thuis

Op deze 29ste speeldag trekt KVK richting ’t Kuipke. Onze Kerels gaan op zoek naar de drie punten tegen een Westerlo dat nog meedoet voor Play-off 1. Een te duchten tegenstander dus, die zeker niet onderschat mag worden. Hopelijk halen we een even goed resultaat als in 2009, toen we op de laatste speeldag gingen winnen met 1-3 om ons te verzekeren van het behoud. Coach Storck ziet Messaoudi terugkeren, maar houdt hem voorlopig op de bank. De Neve krijgt wel een plekje in de basiself.

11/03/2023
WhatsApp Image 2023 03 11 At 18.57.04
WhatsApp Image 2023 03 11 At 18.57.04

KVK krijgt het deksel op de neus

Onze Kerels nemen een vliegende start en na een 40-tal seconden zorgt dat zowaar al voor een eerste kansje. D’Haene met z’n handelsmerk, Regali kopt in de handen van Bolat. Daarna volgt een periode met veel balbezit voor de Veekaa, dat lustig rondspeelt en een gaatje probeert te vinden in de Westelse verdediging. De openingsfase is overduidelijk voor ons!

Na dat sterke begin valt de wedstrijd een beetje stil, qua voetbal dan toch. Er is veel gebikkel en beide ploegen laten zich betrappen op enkele foutjes. Zo sluipt er wat meer afval in het spel, waardoor er eigenlijk weinig doelgevaar is langs beide kanten. Op het halfuur krijgt KVK wel slecht nieuws: Selemani kan niet meer verder en moet het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Kadri, die zelf op de bank was begonnen wegens onzeker.

Even later volgt dan toch de eerste grote kans voor KVK. De Neve komt in balbezit en drukt af met z’n linker, maar zijn poging belandt op de paal. Daarna nog een actie van Regali, maar zijn teruglegger bereikt niemand. Westerlo komt een paar keer over, maar verder dan een paar net-niet-momentjes geraakt het eigenlijk niet.

Op slag van rust krijgen de Kerels plots nog een reuzemogelijkheid: Bolat verdedigt slecht uit, waardoor de bal bij Kadri komt. Hij moet dit altijd afmaken, maar slaagt daar niet in. Aan de overkant wordt er wel geprikt. Tegen de gang van het spel in komt de 1-0 er op hoekschop. Vaesen kopt de bal tegen Watanabe aan, die het leer in doel ziet verdwijnen. Ruststand 1-0.

WhatsApp Image 2023 03 11 At 19.58.01
WhatsApp Image 2023 03 11 At 19.58.01

Westerlo legt er nog twee in het mandje

Net als in de eerste helft is het KVK dat voor het eerste doelgevaar zorgt. Een afvallende bal wordt lekker geraakt door Wasinski, maar Bolat gaat goed plat. Aan de overkant is de thuisploeg opnieuw dicht bij een doelpunt na een hoekschop, maar Silva kan de bal wegwerken. Een paar minuten later is het dan toch zo ver. Nene wordt in de diepte gestuurd en zoekt de verste hoek op, Vandenberghe redt nog maar Vaesen kopt de rebound binnen. Westerlo gaat iets efficiënter om met de schaarse kansen die het krijgt.

Maar lang staat de dubbele voorsprong niet op het bord. Door de hoge druk komt Bruno in balbezit aan de rand van het zestien. Hij blijft rustig en legt de bal knap in het hoekje. De aansluitingstreffer is een feit! De wedstrijd is nu helemaal opengebroken: Westerlo countert met Nene maar Vandenberghe houdt zijn ploeg tot twee maal toe in de match.

Net wanneer onze Kerels zich terug in de wedstrijd aan het knokken zijn, geeft Westerlo de genadeslag. Na een knappe aanval komt de bal tot bij Vaesen, die zijn tweede van de avond maakt. Een domper voor de Veekaa, dat echt geen slechte wedstrijd speelt. In de slotfase zijn er nog kansen voor beide ploegen, met onder andere een gevaarlijke kopbal van Avenatti, maar doelpunten vallen er niet meer. Eindstand 3-1.

Volgende zaterdag, 18 maart volgt om 16u de volgende thuiswedstrijd tegen Club Brugge. Koop je tickets via onderstaande link.

Koop hier je tickets voor KVK-Club Brugge
WhatsApp Image 2023 03 11 At 18.37.37 2
WhatsApp Image 2023 03 11 At 18.37.37 2

DIGEST

KVK speelde met Vandenberghe, Watanabe, Selemani (30′ Kadri), Avenatti, Wasinski, De Neve (70′ Mbayo), Mehssatou (57′ Messaoudi), Regali (70′ Gueye), D’Haene, Silva (70′ Atemona), Bruno
Bank: Deman, Atemona, Mbayo, Messaoudi, Gueye, Kadri, Loncar

Westerlo speelde met Bolat, Perdichizzi, Fixelles (77′ Vetokele), Chadli (70′ Matsuo), Van Eenoo, Madsen, De Cuyper, Vaesen (77′ Tagir), Reynolds, Neustaedter, Van den Keybus (57′ Nene)
Bank: Gillekens, Tagir, Vetokele, Jordanov, Nene, Dierckx, Matsuo 

Goals: 45+4′ Watanabe (own)(1-0), 60′ Vaesen (2-0), 63′ Bruno (2-1), 73′ Vaesen (3-1)
Geel: Van den Keybus, Fixelles, Silva, Kadri, Reynolds