WhatsApp Image 2022 08 13 At 9.31.38 PM
WhatsApp Image 2022 08 13 At 9.31.38 PM

Hoe versla je Union?

Het is de vraag: hoe versla je Union? De Brusselaars zijn inmiddels alweer zes opeenvolgende competitiewedstrijden op een rij ongeslagen. Toch moet KVK zich melden als een valabele tegenstander.

10/11/2023

Union won dit seizoen al 10 van de 13 wedstrijden en speelde 1 keer gelijk. Dat het thuis verloor van Genk behoorde tot de mogelijkheden, maar dat het met 4-0 werd ingeblikt op KV Mechelen was een merkwaardige uitschuiver.

KV Kortrijk reist met ex-Uniondoelman Lucas Pirard in zijn gezelschap naar de hoofdstad voor wat tegenwoordig de moeilijkste opdracht is: punten pakken in het Joseph Mariën Stadion. Maar in voetbal is alles mogelijk, dat is wat Glen De Boeck zijn spelers ongetwijfeld zal hebben ingeprent.

Het straffe bij Union is dat spelers uit alle linies scoren. Zowel de centrale verdedigers Burgess, Leysen en Sykes als de middenvelders Puertas (al goed voor 3 goals en… 12 assists), Castro-Montes, Lapoussin en Rasmussen als de aanvallers Amoura en Ayensa. De ene scoorde al 9 keer, de andere 8 keer. En dan is Nillsson – ook al 8 keer aan het kanon – nog geblesseerd.

VIJFDE CONFRONTATIE IN EERSTE KLASSE

Beide teams keken elkaar als eersteklassers nog maar 4 keer in de ogen. Union won vier keer. In het seizoen 21-22 werd het op Union 2-0 en in Kortrijk 2-3 met twee goals van Unionist Selemani. Vorig seizoen werd het 2-1 in Brussel, nu wel met een doelpunt van Faïz Selemani voor KVK, en in Kortrijk 2-4. Dat was meteen de laatste wedstrijd van het seizoen waarin Joao Silva de Veekaa op voorsprong bracht en Kristof D’Haene tijdens zijn allerlaatste wedstrijd voor de Kerels scoorde door een zelf getrapte maar afgeweerde strafschop toch nog binnen te sjotten. Maar de 2-1 werd uiteindelijk nog omgezet in 2-4.

Een betere herinnering is de bekermatch in december 2019 toen KVK bij de tweedeklasser met 0-1 in de 89ste minuut ging winnen. Gary Kagelmacher scoorde en de rood-witte supporters waren daarbij zo enthousiast dat een deel van de afsluiting achter het doel het begaf.

De cijfers van Union dit seizoen zijn alweer indrukwekkend met een gemiddelde van 2,38 doelpunten per wedstrijd, goed voor 31 punten op 39 wat staat voor 4 punten voorsprong op de eerste achtervolger.

Donderdagavond speelde Union nog wel uit bij LASK in het Oostenrijkse Linz en daar ging het met 3-0 onderuit. Zien of dat zondagavond gevolgen heeft en of de licht geblesseerde vaardige aanvaller Amoura speelklaar is. Centrale verdediger Burgess is er in ieder geval niet bij: hij liep vorig weekend tegen een vijfde gele kaart aan.

Ga mee!