WhatsApp Image 2021 11 21 At 1.49.27 PM (1)
WhatsApp Image 2021 11 21 At 1.49.27 PM (1)

HOE GAAT HET MET PAPE GUEYE?

“Hoe gaat het met Pape Gueye?” Het is de vraag die menig supporter zich stelt. “Goed”, antwoordt hij net voor zijn dagelijkse revalidatiesessie. “Die laatste vijf matchen haal ik niet meer, maar ik hoop volgend seizoen op volle sterkte terug te zijn.”

03/03/2022

Pape Gueye, nog altijd maar 22, heeft een droevige lijdensweg meegemaakt. “Ik kijk elke wedstrijd naar mijn ploegmaats en dan heb ik de indruk dat ik iets had kunnen bijbrengen aan de ploeg”, zegt hij. “Helaas, het heeft niet mogen zijn.”

Hij was in topvorm toen hij op 4 december ineens uitviel tijdens de wedstrijd tegen Cercle. “We waren nog maar een kwartier ver. Ineens kreeg ik een enorme kramp. Ik begreep niet wat er gebeurde. Dat kon toch niet: de wedstrijd was nog maar net begonnen. Ik viel op de grond en geraakte niet meer rechtop. Mijn meniscus bleek gescheurd.”

Vaak zijn spelers na zes weken weer op het veld na een meniscusoperatie. Bij Pape duurt het langer maar dat had een reden. “De dokters zeiden me dat ik snel weer kon klaar zijn indien ze de meniscus eruit haalden, maar dat het gevaar was dat ik over enkele jaren een veel ergere blessure in die knie zou oplopen. Ze hebben de meniscus gehecht zodat ik mijn stabiliteit zal behouden. Maar dan duurt het herstel langer.”

Waar is hij nu na drie maanden aan toe? “Ik was net in het ziekenhuis voor een nieuwe scan. Alles ziet er goed uit. Ik mag voorzichtig beginnen te lopen en zelfs al voorzichtig een balletje trappen. Ik mag geen risico lopen door nu nog weer te proberen om in de ploeg te komen. Ik wil helemaal klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Bij KV Kortrijk, ja natuurlijk. Want ik ben hier goed. Iedereen steunt me.”

Pape sluit het seizoen af met vijf doelpunten die hij in de eerste helft van de competitie scoorde. Zijn laatste was in de competitiematch op Anderlecht (1-1) en even later scoorde hij ook nog in de bekermatch tegen Oostende (1-0). “Maar als het God belieft, zal ik er volgend seizoen weer helemaal staan,” zegt de jonge Senegalees vol overtuiging.

BV2B9063
BV2B9063

Exclusiefvoor MyKVK leden

Content van onze club, die alleen abonnees en/of leden van de club, kunnen zien.