0G6A2700
0G6A2700

Hoe doen onze internationals het?

Het is weer interlandvoetbal. Vijf spelers van KV Kortrijk trokken afgelopen week naar hun thuisland om hun nationale kleuren te verdedigen. Een overzicht:

29/03/2021
IMG 7782
IMG 7782

Faïz Selemani

We beginnen in de Comoren, want Faïz Selemani trok op 21 maart naar zijn thuisland (een eilandengroep boven Madagaskar) voor de laatste kwalificatiewedstrijden van de Afrika Cup, mét succes. In de eerste van twee wedstrijden hadden Selemani en co genoeg aan een 0-0-gelijkspel tegen Togo om zich te kwalificeren voor de Afrika Cup. Selemani speelde trouwens de volledige wedstrijd. De sfeer na de match was enorm, want de Comoren plaatsen zich voor het eerst in de geschiedenis voor de Afrika Cup.

Selemani maakte zelfs nog kans op groepswinst, maar het verloor op 29 maart met zware 4-0-cijfers van Egypte. Mo Salah scoorde twee keer. De Comoren eindigen zo mooi tweede in hun poule en maken zich dus klaar voor de Afrika Cup dat start in januari 2022. Proficiat, Faïz!

WhatsApp Image 2021 03 25 At 12.40.08
WhatsApp Image 2021 03 25 At 12.40.08

Muhammed Badamosi

Ook in Gambia is het feest. En dan zijn we bij Muhammed Badamosi terechtgekomen. Ook Gambia wist zich voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen voor de Afrika Cup. Badamosi trok op 22 maart naar Gambia. Drie dagen speelde Gambia tegen Angola. Door de 1-0-winst en het verlies van DR Congo heeft ook Badamosi zich een ticket voor de Afrika Cup kunnen bemachtigen. Al kwam hij helaas niet in actie. Deze kwalificatie kan je echt wel een stunt noemen. Het nummer 157 op de FIFA-ranglijst is het kleinste Afrikaanse land op het vasteland. De coach van Gambia is trouwens een Belg, namelijk Tom Saintfiet. Door deze stunt heeft Gambia zijn contract verlengd tot eind mei 2026.

In de tweede wedstrijd verloor Gambia met 1-0 van Congo. Badamosi kreeg ongeveer 20 minuten speeltijd. Maar door het verlies van Gabon tegen Angelo is Gambia toch groepswinnaar. Een heel sterke prestatie van Badamosi en Gambia. Proficiat, Bada!

YEVHEN MAKARENKO
YEVHEN MAKARENKO

Yevhenii Makarenko

Naar Europa dan, want Yevhenii Makarenko trok op 22 maart naar zijn thuisland Oekraïne voor de kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap in 2022 in Qatar. Net als België heeft ook Oekraïne twee wedstrijden achter de rug. In de eerste wedstrijd pakte het een punt tegen wereldkampioen Frankrijk (1-1), al kwam Makarenko niet in actie. Op 28 maart speelde Oekraïne opnieuw gelijk, nu tegen Finland. Deze wedstrijd eindigde ook op 1-1. Makarenko speelde wel 78 minuten. Ook Sobol (Club Brugge) en Yaremchuk (KAA Gent) verschenen aan de aftrap bij Oekraïne.

Na twee wedstrijden staat Oekraïne op een gedeelde tweede plaats met twee punten, evenveel als Finland. Enkel de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK. Het nummer twee speelt nog barragematchen.

Op 31 maart speelt Oekraïne nog een derde wedstrijd. Tegenstander is dan Kazachtstan. Succes, Maka!

1 KVK7908
1 KVK7908

Ante Palaversa

Dan naar Kroatië, want daar werd Ante Palaversa opgeroepen voor de U20 van Kroatië. Op 26 maart speelde het een oefenwedstrijd tegen Turkije. De Kroaten wonnen vlot met 4-1. Ante is al terug in Kortrijk.

Om af te sluiten trekken we naar Azië, meer bepaald naar Maleisië. Luqman Hakim trok op 13 maart naar zijn thuisland voor een trainingskamp met de nationale ploeg van Maleisië. Voor Luqman was het een primeur, want het was zijn allereerste selectie voor nationale ploeg van Maleisië. Proficiat, Luqie! Onze Maleisiër heeft het duidelijk naar zijn zin.

Luqman keert op 2 april terug naar België. Kijk hier hoe Luqman naar de luchthaven van Zaventem ging.

ENG: To end, we go to Asia, more specifically to Malaysia. Luqman Hakim travelled to his home country on the 13th of March for a training camp with the national team of Malaysia. It was his first ever selection for the Malaysian national team. Congratulations, Luqie! Our Malaysian is clearly enjoying himself in Malaysia.

Luqman will return to Belgium on the 2nd of April. Watch here how Luqman went to the airport in Zaventem (Belgium).