DSC 8727
DSC 8727

"Het zal een kleine oorlog zijn"

Freyr Alexandersson heeft geen geheimen voor de pers. Zo deelt hij meteen mee dat Tom Vandenberghe al sinds twee dagen weer meetraint na zijn knieblessure maar dat Lucas Pirard, die de clean sheet hield op Standard, zaterdagmiddag in doel staat voor het belangrijke duel met OHL.

26/01/2024

“Tom zou uiteraard willen spelen, maar hij is een professional en begrijpt dat Lucas morgen in het doel staat”, aldus de coach.

Enkele spelers hebben nog lichte blessures, onder andere Lynnt Audoor (die daardoor niet in de selectie kan) en Ryan Alebiosu.

Over de nieuw aangekomen ‘tweede Japanner’ Ryotaro Tsunoda is de coach vol lof. “Hij is snel en sterk en linksvoetig. Hij is een goede centrale verdediger waarvan ik onder de indruk ben. Met zijn komst hebben we wat mogelijkheden in het centrum van de defensie.”

Het is positief dat Tsunoda kan communiceren met Haruya Fujii die op Standard debuteerde en een rechtsvoetige centrale verdediger is.

OHL

Freyr volgde zondag ter plekke OHL-Anderlecht en bekeek woensdagavond het bekerduel OHL-Antwerp op TV. “Het is een ploeg die intensief en agressief speelt. Ons veld ligt er behoorlijk drassig bij, zodat ik ervan uitga dat deze wedstrijd als een ‘kleine oorlog’ zal zijn. Dat heb ik de spelers ook gezegd.”

Dat er drie dagen later een zware verplaatsing naar Club Brugge wacht, houdt Alexandersson nu nog niet bezig. “Het kan dat ik enkele wijzigingen doe, want het komt snel. Misschien Tom Vandenberghe, misschien Massimo Bruno, we zien wel.”

De pers had nog twee items om aan te geven. Eén: wat gebeurt er nog op de transfermarkt deze maand? “De situatie is niet gemakkelijk”, zegt de coach. “In ieder geval: ik wil geen spelers om spelers te hebben, wie komt moet kwaliteit hebben, ervaring en leiderschapstalenten.”

Twéé: de komst van zijn gezin. “Mijn vrouw en kinderen zijn donderdagavond aangekomen. Mijn vrouw is deze voormiddag al gaan shoppen in de stad. En deze namiddag ga ik naar het zwembad met mijn zoon. Daarna eten we pizza en zullen we gezellig relaxen.” De coach heeft een fraai appartement met zicht op de Leie. “Zo zal ik vol energie zijn voor de match van morgen”, lacht hij. “En ik hoop van mijn spelers en de supporters hetzelfde.”

Ik ben erbij!