Homekit (002)
Homekit (002)

Het nieuwe homeshirt 2020 – 2021: Classic Red!

Dit seizoen mochten onze MyKVK leden het kleur van ons homeshirt bepalen. Gingen we net zoals de voorgaande jaren verder in het wit, of kozen onze supporters voor rood? De keuze lag volledig bij de supporters met een lidmaatschap.

28/07/2020

Het Classic Red shirt is een ode aan onze kleuren. Het krachtige rood  van onze club is perfect in balans met de stijlvolle witte accenten. De witte kraag en borduring op de mouwen zorgen voor de finishing touch. In de kraag vind je een verwijzing naar het 120-jarig bestaan van KV Kortrijk. Details uit ons logo komen als een mooie print over het shirt die van dit shirt een echt hebbeding maken.

Homekit (002)
Homekit (002)

MyKVK-leden kiezen homeshirt 20-21

Wit en Rood! Onze clubkleuren waar we trots op zijn. In de jaren 70, 80 en 90 speelden onze Kerels in witte uitrustingen met rode accenten. Nadien, vanaf 2008-2009, het eerste seizoen na de titel in 2e Klasse, speelden onze Kerels meestal in een rode thuisuitrusting. De afgelopen 3 seizoenen werd er terug gegrepen naar de klassieke stijlvolle witte uitrustingen van bij de start van KV Kortrijk. Maar nu was het dus aan onze leden om te kiezen tussen rood of wit als homeshirt.

Een unieke kans voor onze supporters. Het engagement van onze MyKVK leden was dan ook ongezien. Maar liefst 92% van onze MyKVK-leden hebben gestemd.

Dankzij deze bevraging werd de betrokkenheid van onze MyKVK leden nogmaals in de verf gezet, niet alleen naast het veld, maar nu ook óp het veld.

De stemmen zijn intussen geteld en de MyKVK-leden hebben overduidelijk gekozen. 3 op 5 koos van de stemmen was de winnaar overduidelijk. Na enkele seizoenen in het wit gespeeld te hebben, worden de kleuren van het homeshirt CLASSIC RED!

PRE-ORDER HIER
Shirtshoot 145 Pele
Shirtshoot 145 Pele

Classic Red: kleur

Het rood staat symbool voor kracht, passie, doorzettingsvermogen en trots.

Het sterke rode kleur van KV Kortrijk komt op dit shirt ontzettend tot zijn recht. Het zorgt, samen met een rode broek en een rode sok, voor een heel sterke home kit.

 

Shirtshoot 38
Shirtshoot 38

Classic Red: de print

Over gans het shirt, staat ‘de omgekeerde V‘ geprint. Waar hij vorig seizoen nog in patronen terugkwam, komt hij nu vloeiend over gans het shirt te liggen. Subtiel, doch nooit ver weg.

Shirtshoot 160 V1
Shirtshoot 160 V1

Classic Red: de kraag

Door de kraag in een wit kleur te accentueren, zorgen we ervoor dat deze perfect in balans ligt met het rode shirt. Het is een zachte kraag, die daardoor vlot over het hoofd kan getrokken worden.

Classic Red: 120 jaar voetbal

KV Kortrijk is trots op zijn voetbalverleden. Voetbal in Kortrijk gaat terug tot het begin van de jaren 1900. 1901 is de start van Voetbal in Kortrijk, waaruit uiteindelijk Kortrijk Sport, Kortrijk Stade en uiteindelijk KV Kortrijk zijn uit voorgekomen. Deze trots laten we graag zien door de binnenkant van de kraag te bedrukken.