WhatsApp Image 2024 04 14 At 16.11.12
WhatsApp Image 2024 04 14 At 16.11.12

Het moét!

Kan KV Kortrijk winnen in Charleroi? En zal RWDM niet winnen in Eupen? Het zijn de hamvragen waar we vanavond rond acht uur een antwoord op zullen krijgen.

11/05/2024

Dit is de huidige stand:

  1. Charleroi 42
  2. KV Kortrijk 31
  3. RWDM 30
  4. Eupen 25

Charleroi is al zeker dat het ook volgend seizoen in de Jupiler Pro League speelt.

De tweede in de stand speelt in een heen- en terugmatch tegen de winnaar van het duel Deinze-Lommel. Er wordt dan eerst gespeeld op het veld van de tweedeklasser.

Bij de huidige stand is KV Kortrijk die tweede. Maar het moet zaterdag RWDM achter zich zien te houden.

Dit zijn de mogelijkheden:

  • Als RWDM gelijkspeelt of verliest in Eupen, is KVK altijd 2de , eender welk resultaat het zelf ook haalt.
  • Als RWDM wint, moet KVK ook winnen om 2de te blijven.

De wedstrijden beginnen zaterdag om 18.15 uur in de stadions van de twee clubs die niet meer rechtstreeks betrokken zijn bij de inzet: Eupen zakt immers zeker, Charleroi blijft zeker.

KVK mag zich aan een warm onthaal verwachten: de Carolo’s verloren nog niet in de play-offs, Rik De Mil heeft de Zebra-fans weer verzoend met hun team, en dit is de afscheidswedstrijd van Sporting Charleroi aan het voetbalseizoen.

Maar KVK weet waar het voor staat: het moét! Het is niet de bedoeling dat er naar radio of tv wordt geluisterd hoe het er in Eupen toe gaat, de Veekaa moet zijn eigen ding doen, met volle kracht, DO OR DIE!

Het kan!

Het moet niet enkel, het kan ook. Al is het zes jaar geleden dat KVK nog won in Charleroi. In augustus 2018 werd het 0-2 dankzij een vroege goal van… Felipe Avenatti en een late van Ilombe Mboyo.

Vier jaar eerder, in oktober 2014, werd het ook 0-2. Toen scoorde Ivan Santini de vroege openingsgoal en gaf doelman Penneteau een extra doelpunt cadeau: hij hield zijn voet te hoog boven een terugspeelbal en die ging zo het doel in.

In de huidige competitie won Charleroi in september met 1-0 toen de Veekaa nog niet klaar was voor de strijd. De vorige seizoenen werd het daar 2-2 (Gueye en weer Avenatti), 1-1 (Rougeaux) en 0-0.

Maar er werd recent ook gewonnen van Charleroi. In februari werd het in het Guldensporenstadion 1-0 dankzij een doelpunt van Isaak Davies net voor de rust. Helaas werd er onlangs in de play-offs ongelukkig verloren. Weer scoorde Welshman Davies net voor de pauze, maar eerst Bernier en in de 94ste minuut Dari namen de volle buit mee naar de Borinage.

Zaterdag is dit allemaal niet meer van belang. Dan tellen alleen de 90 minuten die KV Kortrijk ofwel doen degraderen ofwel blijvend uitzicht geven op het behoud.