P1116561
P1116561

‘Het belangrijkste is scoren’

“We hebben de jongste wedstrijden te weinig gescoord in verhouding met de kansen die we creëerden. Als we beter afwerken, hebben we zeker een kans tegen Club Brugge,” zei Bernd Storck tijdens de wekelijkse persconferentie.

17/03/2023

“Ik was niet ongelukkig na onze wedstrijd op Westerlo en ook niet thuis tegen Charleroi, toch niet over het geleverde voetbal dat we brachten, maar helaas scoren we zo moeilijk. We werken er dagelijks aan maar het moet gebeuren tijdens de wedstrijd,” beseft de coach.

Komt daarbij dat hij voor het duel met Club Brugge niet kan rekenen op één van zijn basisspelers, Faïz Selemani. De Comorees liep een verrekking in de enkel op nadat hij uitgleed over een publiciteitsstrook net buiten het Westelse veld. Hopelijk is hij er na de interlandbreak weer bij voor de trip naar Cercle. Ook David Henen is nog niet hersteld van zijn blessure.

De voorbije dagen werden benut om aan teambuilding te doen. De groep ging carten en de spelers gingen ook een avondje samen uit eten. Iedereen gaat honderd procent voor de vijf ‘finales’ die er nog aankomen.

‘Steun van supporters vanaf de opwarming’

Intussen heeft Bernd Storck er alles aan gedaan om zijn spelers van hun eigen capaciteiten te overtuigen. Hij confronteerde ze met hun thuiszege tegen het ‘onklopbare’ Racing Genk. En hij bracht wat cijfers mee: “Kortrijk trapte 115 keer naar doel in de 17 wedstrijden voor ik aankwam, 117 keer al in de 12 wedstrijden die wij samen aanvatten. De tegenstander trapte in die 17 wedstrijden 295 keer naar doel, nu maar 160 keer. De voorgaande 17 wedstrijden scoorde onze ploeg slechts 14 goals, nu in 12 wedstrijden al 20 keer. Het geeft aan dat we vanaf de eerste dag opteren voor offensief spel.”

“Ook tegen Club Brugge zullen we geloven in onszelf, niet afwachten, zelf gaan voor winst. Ik hoor dat het stadion nu al vrijwel uitverkocht is. We zullen spelen voor een full house. Ik verzeker de supporters dat we ons huiswerk goed gemaakt hebben. Ik ben er zeker van: zij ook. Ik reken erop dat ze ons al vanaf de opwarming zullen aanmoedigen,” zegt Bernd.

Hoe hij vooruitkijkt naar de vijf nog resterende wedstrijden? “We weten dat we de ene topclub na de andere treffen. En Eupen zullen we ook niet zomaar wegvegen. Dus hebben we extra punten nodig tegen de toppers. We hebben ook nog meer punten dan de ploegen achter ons: dat geeft toch wat minder stress voor ons dan voor hen. Ik wil dat we tegen Union al onze redding kunnen vieren.”

Koop hier je tickets!