WhatsApp Image 2023 01 18 At 20.58.41
WhatsApp Image 2023 01 18 At 20.58.41

Het begon ooit met 3-2…

Het was in 1976, het eerste seizoen dat KV Kortrijk in eerste klasse speelde: het Guldensporenstadion liep compleet vol (15.000 toeschouwers!) voor de komst van Anderlecht. En… KVK won met 3-2.

19/02/2023

Anderlecht speelde in die tijd met Ruiter, Soit Vander Elst, Broos, Van Den Daele, Dockx, Haan, Coeck, Vercauteren, Ressel, Mc Kenzie en Rensenbrink. Een topteam op Europees niveau. McKenzie opende de score, Freddy Seys maakte gelijk. Ludo Coeck bracht Anderlecht weer op voorsprong, maar met twee goals van Harald Nickel trok KVK toch de zege naar zich toe.

En dit is een leuke anekdote: die dag was het dat dagblad Het Volk als titel kopte: ‘Kerels van Kortrijk’. Het werd later de nickname van de Kortrijkzanen.

KERELS VAN KORTRIJK

Bij KVK speelden toen Horvath, Vergote, Marmenout, Deweerdt, Soete, Demets, Timmerman, Braem, Johan Vermeersch, Seys, Nickel en Sklarski. Jongeren als Legge, Bourgois, De Lamper, Muylle, Stockman, Vandenbroucke en Vanneste vervolledigden de kern.

Vorig seizoen was het resultaat net omgekeerd: 2-3 werd het ondanks doelpunten van Sainsbury en Reynolds. Dat was meteen ook de slotmatch van het seizoen met de jonge Maxim Deman in doel.

De laatste thuiszege dateert van augustus 2019 toen het niet 3-2 maar 4-2 werd in een alweer uitverkocht huis met doelpunten van Mboyo (2), Kage en captain D’Haene die de kers op de taart zette. Hij is de enige van toen die er zondag weer bij is, samen met Maxim Deman, toen op zijn 17 al op de bank.

Enkele jaren eerder won KVK trouwens ook in de Beker al eens met 4-2 van Anderlecht met doelpunten van Poulain, Chanot, Van Eenoo en Marusic.

Het zijn leuke herinneringen op weg naar het o zo belangrijke duel van straks tegen een team dat 10 op 12 heeft neergezet en dus al vier wedstrijden ongeslagen blijft.

Anderlecht landde vrijdagochtend weer op Belgische bodem na de Europese trip naar Bulgarije waar het 1-0 verloor bij Ludogorets. 

Inmiddels is de topscorer Fabio Silva het huis uit en is het rekenen op ex-KVK’er Benito Raman (4 goals) en ouwe gouwe Lior Refaelov (ook 4) die in Bulgarije slechts inviel en blijkbaar werd opgespaard voor de wedstrijd van zondag in Kortrijk. De nieuwkomers Dreyer en Slimani scoorden beiden vorig weekend één keer.

Ook dit keer blijkt het Guldensporenstadion vol te lopen voor een wedstrijd met groot belang in de strijd voor het behoud, waarbij de komst van elke supporter ontzettend nuttig zal zijn.

Koop hier nog je tickets!