And KVK1
And KVK1

Heerlijke 0-2 zege op Anderlecht

Op een zonnige zondagmiddag trokken de Kerels naar het Lotto Park voor het duel met Anderlecht. Coach Elsner gooide na de nederlaag op OHL zijn elftal door elkaar. Rougeaux, Derijck, Jonckheere en Chevalier verhuisden naar de bank, Makarenko mocht contractueel niet spelen tegen zijn ex-ploeg. In de frontlinie moesten Gueye, Gano en Selemani voor gevaar zorgen.

21/02/2021
And KVK2
And KVK2

Sainsbury neemt geschenkje in dank aan

Santini zorgde in 2013 voor de laatste zege van KVK op Anderlecht en het was uitkijken of de ploeg van dit seizoen dat kunststukje nog eens kon overdoen. De rood-witten startten alleszins met offensieve bedoelingen en al na twee minuten hadden ze al voorsprong kunnen staan, maar een goeie kopbal van Gano werd door Wellenreuther gepareerd. Nauwelijks één minuut later had Zinho weer een uitgelezen kans maar nu ging zijn poging, opnieuw met het hoofd, over.

De thuisploeg moest even bekomen van de uitstekende start van de bezoekers, maar konden daar weinig tegenover zetten. Nmecha’s schot werd in corner verwerkt, de poging van Delcroix kon beter. Stilaan raakte het vuur wat uit de wedstrijd en kregen we vooral veel gebikkel op het middenveld maar ook flink wat onnauwkeurigheden en balverliezen.

De kwaliteit van de wedstrijd zakte, al liet Selemani zich nog eens zien net voorbije het halfuur. Faïz vuurde uitstekend naar doel, maar Anderlecht-verdediger Lissens werkte zijn trap in hoekschop.  Bij de volgende actie vond onze aanvaller uit de Comoren RSCA-goalie Wellenreuther op zijn weg.

Net voor de rust klommen de Kerels dan toch op voorsprong. Eerst moest Wellenreuther nog redding brengen een poging van Dewaele vanuit een scherpe hoek maar in de eerste minuut van de extra tijd ging de Duitse Anderlecht-doelman in de fout toen hij een kopballetje niet kon klemmen. De bal ging via gelegenheidsaanvoerder Sainsbury in doel : 0-1, meteen ook de ruststand.

And KVK3
And KVK3

Gano zet assist Chevalier om in de 0-2

De Kerels konden de tweede helft aanvatten met een kleine voorsprong en Kompany greep in met een dubbele wissel. Lawrence zette goed door, maar de Kortrijkse-defensie gaf geen krimp. De kansen bleven schaars en ondertussen had Chevalier de plaats in genomen van Gueye, kort daarna gevolgd door het heroptreden van De Sart in plaats van Paleversa.

Diaby vroeg maar kreeg geen stafschop, aan de overkant pakte Wellenreuther uit een knappe redding toen Selemani vriend en vijand verraste met een heerlijke volley. De daaropvolgende poging was echter wel raak voor de Kerels. Chevalier profiteerde van Anderlechts balverlies op het middenveld, stuurde de aalvlugge Gano het straatje in die zowel Delcroix als Wellenreuther te snel af was : 0-2! Na zijn goals tegen Moeskroen en OHL al het derde doelpunt van onze wintertransfer.

KVK speelde de match professioneel uit, Anderlecht kon geen vuist meer maken. Gano, nog maar eens hij, kopte tussen twee Anderlecht-verdedigers naast en Sardella trapte aan de overkant hoog over. In de slotfase kregen Jonckheere en Rougeaux nog wat speelminuten en konden de Kerels al beginnen denken aan de match van volgend weekend met een nieuw clean sheet op zak.

Door de zege klimmen de Kerels naar de dertiende plaats op vier punten van de top acht. Er blijven nog zes wedstrijden te spelen. Volgende zaterdagavond wacht alvast … de derby tegen de buren! Aftrap om 20.45u.