DSC 2415
DSC 2415

‘Hard gewerkt naar deze match toe’

Zaterdag ontvangt KV Kortrijk topclub Club Brugge. “Een van de sterkste kernen van de Jupiler Pro League”, beseft Glen De Boeck. “Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, maar ik geloof erin. We hebben de voorbije twee weken op fysiek vlak hard gewerkt.”

20/10/2023

“Ik vond het nodig om een stap te zetten qua conditietraining. Bij mij is 100 procent fysieke paraatheid een basis voor resultaten. Felipe Avenatti viel tijdens die intensieve trainingen even uit met een kleine contractuur, maar is paraat. Mighten komt terug uit blessure en krijgt een plaats in de kern. Mehssatou evolueert gunstig. Hij sluit volgende week aan bij de groep.”

Mbayo en Wasinski spelen een dag eerder al met de beloften, want niet iedereen kan tot de selectie van 18 spelers behoren.

Glen De Boeck kwam tijdens de persconferentie nog even terug op de komst van Kristof D’Haene in de staf. “Hij komt uit de groep, hij is een ideale link tussen spelers en coach.”

KVK staat nu voor twee zware thuiswedstrijden: het eerste weekend Club Brugge, het volgende Racing Genk. “We hebben op Westerlo goede dingen laten zien. We hadden het eerste halfuur en het laatste kwartier duidelijk overwicht. We dwongen tien corners af tegen een en we werden een punt ontnomen. Dat heeft de mannen moed gegeven. Ik voel ook dat ze deze week sterker naar elkaar toe zijn gegroeid.”

Enkele maanden geleden nog won de Veekaa thuis van Club Brugge. “Thuis met de supporters in de rug kunnen we altijd meer. Dat is niet nieuw. Ik reken erop dat we ook dit keer onszelf kunnen overtreffen,” aldus de coach.

Wees erbij!