Na de knappe zeges tegen Standard en Gent kregen de Kerels met RC Genk een derde topploeg op rij over de vloer. Van Der Bruggen kwam na het vertrek van Mboyo in het team, nieuwkomer Chevalier startte op de bank.

09/01/2021
KVK Gnk2
KVK Gnk2

1-1 halfweg

De wedstrijd startte onder een dik mistgordijn waarbij de fluogele bal het opvallendste feit was in de aanvangsminuten. We kregen een matig wedstrijdbegin waarbij Genk de enige echte kans kreeg. Bongonda zonderde Onuachu voor Ilic af maar de Genkse topschutter besloot op onze keeper. Net voorbij het kwartier opnieuw de bezoekers, maar opnieuw bracht Ilic redding op een poging van Bongonda.

Het was wat zoeken voor de Kerels die enkel vanop afstand dreigden maar de knal van De Sart ging niet binnen het kader. Tegen de gang van het spel in kwam KVK toch op voorsprong. Halfweg de eerste helft zorgde De Sart met het hoofd voor de perfecte assist voor Gueye die oog in oog met Vukotic de Genkse goalie versloeg : 1-0!

Selemani vroeg een penalty maar kreeg die niet en aan de overkant miste Onuachu verrassend de gelijkmaker toen hij voorlangs besloot en niet in doel.  Vijf minuten voor de pauze trof de Nigeriaan toch raak na een perfecte kopbal op assist van Munoz : 1-1, ook de ruststand.

KVK Gnk3
KVK Gnk3

Gueye kroont zich tot matchwinnaar

KVK startte gezwind aan de tweede helft en zette goed druk naar voren, terwijl de Limburgers de wet moesten ondergaan. Van Der Bruggen prikte met een kopballetje en Gueyes schot miste kracht, maar Genk was toch gewaarschuwd.

Nog voor het uur trof diezelfde Gueye toch opnieuw raak. Een hoekschop werd onvoldoende weggewerkt en Pape kon de bal simpelweg in doel verlengen : 2-1!

KVK bleef heer en meester en kreeg ook mogelijkheden op een derde doelpunt. Gueye liet zijn hattrick liggen toen hij alleen voor Vukotic verscheen, De Sart vond diezelfde doelman op zijn weg na een behoorlijk schot.

In de slotfase mocht Chevalier nog zijn eerste minuten maken in plaats van de moegestreden Gueye en Teddy schoot ook nog eens naar doel maar de poging miste kracht, zijn tweede schot week af over doel. Chevalier kreeg nog een derde kans maar alleen vrijgespeeld voor Vukotic mikte de Fransman naast.

Door de zege klimmen de Kerels naar een voorlopige zesde plaats. Volgend weekend maken ze de verplaatsing naar KV Oostende.