WhatsApp Image 2023 02 12 At 19.57.12
WhatsApp Image 2023 02 12 At 19.57.12

Gouden driepunter op Sclessin: 0-2!

De verre trip naar Sclessin was voor de Kerels een nieuwe kans op puntengewin. Na de nederlaag op STVV koos coach Storck voor Henen en Messaoudi in de basis. Daardoor verdween Gueye naar de bank. Loncar was geschorst.

12/02/2023
WhatsApp Image 2023 02 12 At 18.56.54
WhatsApp Image 2023 02 12 At 18.56.54

Eerste helft in evenwicht

De Veekaa startte met veel lef en koos meteen voor de aanval. Messaoudi zorgde meteen voor een stevige versnelling maar besloot voorlangs. Ook bij de volgende actie was Billal betrokken, deze keer miste hij zijn controle.

Standard kwam niet in het stuk voor en moest lijdzaam toezien hoe de Kortrijkzanen vrank en vrij op zoek gingen naar de openingsgoal in een sterk openingskwartier. Een vinnige Kadri zette de lijnen uit en bleef zijn ploeg vooruit stuwen. Selemani probeerde het vanop afstand, maar mikte over.

Net voor halfweg stak een energiek KVK opnieuw de neus aan het venster met Messaoudi. Hij bediende Avenatti aan de verste paal, maar Felipe, ex-Standard, kon er enkel een corner uit puren.

De thuisfans hadden weinig om zich aan op te warmen tot Dussenne een vrijschop naar doel kon koppen, Vandenberghe was bij de pinken. Na een vrijschop kopte Bokadi ook nog eens binnen het bereik van de Kortrijkse keeper. Tom pakte later nog een vrijschop van Donnum. Stilaan maar zeker herstelde Standard dus het evenwicht in een wedstrijd die steeds potiger werd, maar de 0-0 halfweg vertelde alles in een eerste helft van net niet.

WhatsApp Image 2023 02 12 At 19.05.40
WhatsApp Image 2023 02 12 At 19.05.40

Goals Wasinski en Selemani zorgen voor 0-2

Standard kwam met meer enthousiasme uit de kleedkamer. Het zette meer druk naar voor en de Kerels moesten terug plooien en het spel ondergaan. Bokadi reageerde ongelukkig na een hoekschop en een gemeten poging van Zinckernagel belandde naast.

KVK kwam even uit de omknelling van de Rouches uit toen Selemani een corner mocht trappen. Kadri trapte de eerste bal tussen de palen na de rust. Messaoudi werd door Avenatti bediend, maar door een slechte controle ging de uitstekende kans verloren.

Een lichte overtreding leverde Kadri geel op, maar ondertussen kwam KVK wel beter in de match. Selemani stuurde Messaoudi diep, maar hij botste op Bodart, bij de volgende poging was het wel prijs. Selemani’s corner werd slecht weggewerkt en Wasinski scoorde met een heerlijke volley buitenkantje rechtervoet : 0-1 en het eerste doelpunt van Martin voor de Kerels.

Regali en Bruno kwamen in de ploeg en onze Slovaakse nieuwkomer mikte over, maar de 0-2 viel toch op zeven minuten van het einde. Een goeie voorzet van D’Haene belandde bij Selemani die door Laifis bij het shirt getrokken werd. Scheidsrechter D’Hondt gaf rood aan de Standard-verdediger en een strafschop voor de Kerels die Faiz zelf omzette: 0-2! De erg belangrijke driepunter was een feit. Enige schaduwkant was de vijfde gele kaart voor Avenatti die hem aan de kant houdt volgend weekend.

Komende zondag ontvangt KVK in het Guldensporenstadion Anderlecht. Aftrap om 18.30u. Kleur het stadion rood-wit en koop je tickets via onderstaande link.

Tickets KVK-RSCA
KERELVANDEMATCH
KERELVANDEMATCH

UNIBET KEREL VAN DE MATCH

Kunnen jullie wel kiezen? Wie is jullie Unibet Kerel van de Match?

Stemmen kan via onderstaande link tot maandagmiddag om 12u.

Stem hier!
WhatsApp Image 2023 02 12 At 18.33.17
WhatsApp Image 2023 02 12 At 18.33.17

DIGEST

Standard speelde met Bodart, Fossey, Dussenne, Bokadi, Laifis, Donnum, Davida (46′ Cimirot), Alzate, Balikwisha (61′ Canak), Zinckernagel, Ohio (61′ Emond)
Bank: Henkinet, Cimirot, Emond, Hautekiet, Buksa, Ngokam, Canak

KVK speelde met Vandenberghe, Silva, Watanabe, Wasinski, D’Haene, Kadri, Mehssatou, Henen (70′ Bruno), Selemani (90′ Tanaka), Messaoudi (70′ Regali), Avenatti
Bank: Deman, Atemona, Gueye, Bruno, Tanaka, Regali, De Neve

Goals: 67′ Wasinski (0-1), 83′ Selemani (pen) (0-2)
Geel: Kadri, Avenatti
Rood: Laifis