KVK ZWAK 4 1 1 (1)
Arthur De Sloover

Goud voor KVK-fan Arthur De Sloover

Kortrijkzaan en KVK-fan Arthur De Sloover won donderdag de gouden medaille in het hockey op de Olympische Spelen in Tokio. Arthur scoorde een belangrijk doelpunt in de beslissende shoot-outs. – Eddy Soetaert

04/08/2021
KVK ZWAK 4 1 1 (1)
Arthur De Sloover

Arthur De Sloover voetbalde bij de jeugd van KVK maar opteerde daarna voor het hockey waarin hij al gauw een talentrijke speler bleek. Arthur is op zijn 24 al een internationaal gereputeerde verdediger die een vaste stek heeft in de ploeg die goud won tegen Australië.

Hij groeide op in Kortrijk, studeert in Antwerpen en speelt er ook bij hockeyclub Royal Beerschot.

Op zijn 21 werd Arthur in 2018 wereldkampioen met de Red Lions, waarna hij werd gehuldigd bij KV Kortrijk. Op 27 december gaf hij de aftrap van de wedstrijd tegen Zulte Waregem en dat bracht geluk: KVK won met 4-2.

“Ik stond jaren met mijn vrienden in de staantribune van de Veekaa. Ik had een abonnement maar door naar Antwerpen uit te wijken, moet ik de prestaties meestal vanop afstand volgen,” vertelde hij onlangs. “Maar zodra de mogelijkheid zich voordoet, ben ik present.”

Hoewel hij volop gefocust is op het olympisch tornooi, weet hij ongetwijfeld al dat KV Kortrijk momenteel alleen eerste staat.

Uiteraard zullen wij Arthur graag uitnodigen om nog eens de aftrap te geven. Misschien moeten we onze ‘geluksbrenger’ wel weer erbij halen voor de derby.

BESLISSEND IN DE SHOOT-OUTS

De finale eindigde op 1-1 en dus kwamen er shoot-outs aan te pas waarbij spelers 8 seconden krijgen om op de doelman af te gaan en zo te scoren. De jonge Arthur werd meteen voor de leeuwen gegooid maar scoorde knap. Zo had hij ruim aandeel in de gouden winst van de Red Lions.

De hele KVK-familie wenst Arthur bij deze een welgemeend proficiat voor zijn olympisch goud!