WhatsApp Image 2022 10 02 At 7.47.56 PM
WhatsApp Image 2022 10 02 At 7.47.56 PM

GENK – KVK: let op de slotfase!

Racing Genk won al drie keer in de slotfase van de wedstrijd, wat een verschil maakt van zes punten voor de Limburgers die onder impuls van Wouter Vrancken telkens tot het uiterste gaan. Onze Kerels zijn gewaarschuwd!

07/10/2022

Ook vorig weekend weer won Racing Genk in Oostende pas na een doelpunt van Munoz in de 88ste minuut. Eerder had Onuachu gelijk gemaakt, samen goed voor een nipte 1-2 zege.

Met Paul Onuachu wordt al meteen de absolute dreiging van de Limburgers genoemd. De Nigeriaan vormt een aanvalslijn op zichzelf. In het 4-2-3-1 systeem van Wouter Vrancken is hij een beslissende pion.

KVK speelde vorig weekend ook in datzelfde systeem met maar twee centrale verdedigers, maar het is niet zeker dat Adnan Custovic op het brede Genkse veld voor dezelfde stelling zal kiezen.

Met Wouter Vrancken ziet de Veekaa een ex-speler en ex-assistent-trainer terug. De Limburger, woonachtig nabij het stadion van Sint-Truiden, vertrok toen bij de Kerels om hoofdcoach te worden bij KV Mechelen.

VIER OVERWINNINGEN

Vier keer op 24 verplaatsingen naar de Mijn won KVK. Drie keer speelde het gelijk. Om maar te zeggen dat het niet evident is, maar dat het altijd kan. Het laatste bewijs leverde Teddy Chevalier in december 2017. Na een own-goal van de thuisploeg scoorde hij twee keer, zijn laatste goal pas met een ultieme tegenactie in de 94ste minuut. Het werd 2-3.

Een seizoen later werd het 1-1 dankzij een doelpunt van Julien De Sart. Het was het seizoen waarin de Genkenaars ons van een tweede bekerfinale afhielden. Thuis won KVK met 3-2, te weinig in verhouding met het spelbeeld, daar eindigde het duel op 1-0.

Ooit verliep het beter om de Beker. In december 1996 trok KVK naar Limburg waar de wedstrijd omwille van de mist naar de volgende dag moest worden verplaatst. De Kerels bleven er slapen en wonnen als tweedeklasser zowaar van Strupar en co dankzij een doelpunt van Kurt Mertens: 0-1.

In 2009 pakte KVK in Genk drie beslissende punten. Het gebeurde op de voorlaatste speeldag onder leiding van Hein Vanhaezebrouck. Winnen was een noodzaak om nog niet meteen te moeten degraderen. Doelman Van Hout pakte die dag alles en Istvan Bakx scoorde het enige doelpunt op een diefje. Een week later won KVK op Westerlo en bleef zo in eerste klasse.

De allereerste van de vier overwinningen dateert van oktober 1988 toen KVK met coach Georges Leekens en keeper Patrick Deman met 0-2 won. Onze keepertrainer kan dus uit eigen ervaring goede raad geven morgennamiddag in de Cegeka Arena.